Banner 980x90

LRS paredzēts par 5% mazāks finansējums ambulatorajiem pakalpojumiem

Foto: www.liepaja.lv
Foto: www.liepaja.lv
Liepājas reģionālā slimnīca (LRS) no Nacionālā veselības dienesta (NVD) saņēmusi valsts apmaksāto ambulatoro pakalpojumu līgumu, kur šim gadam paredzētais finansējums ir par 5% mazāks nekā pagājušā gada galīgajā līgumā, aģentūru LETA informēja SIA "Liepājas reģionālā slimnīca" valdes priekšsēdētājs Edvīns Striks.

Kā norādīja Striks, pērn līgums ticis grozīts pat piecas reizes, piešķirot papildus finansējumu. "Tika solīts, ka šim gadam finansējums būs atbilstošs iepriekšējā gada beigu līguma summai. Gada sākumā, kad saņēmām pirmo līgumu četriem mēnešiem, finansējums tik tiešām proporcionāli atbilda pagājušā gada beigu līguma summai, taču tagad saņemtajā līgumā finansējums visam gadam ir par 5% mazāks. Šo līgumu neesam parakstījuši," informēja Striks.

Plānotā finansējuma ir mazāk gan speciālistu apmeklējumiem, gan izmeklējumiem. Kā atzina Striks, arī līdzšinējā summa ir par mazu, jo pieprasījums pēc ambulatorajiem pakalpojumiem ir liels. "Kad presē parādās ziņas, ka ir nepietiekams finansējums, rindas pieaug," atzina slimnīcas vadītājs.

Vaicāts, kā vērtē finansējuma palielinājumu Rīgas Austrumu klīniskajai universitātes slimnīcai pēc lielās ažiotāžas ap rindām šī gada sākumā, Striks neapšaubīja universitātes slimnīcu vajadzības: "Tur jau nav, par ko apvainoties. Pamatproblēma ir tajā, ka naudas kopumā ir par maz un nav no kā paņemt."

Kā ziņots, šī gada līgumi par ambulatoro pakalpojumu sniegšanu reģionālajām slimnīcām ir ievērojami mazāki nekā pērn un slimnīcas pagaidām atsakās tos parakstīt.

Kā aģentūru LETA informēja Latvijas Slimnīcu biedrības vadītājs Jevgēņijs Kalējs, Latvijas reģionu slimnīcas ir saņēmuši šī gada līgumus par ambulatoro pakalpojumu sniegšanu Latvijas reģionu iedzīvotājiem. Salīdzinot ar pagājušo gadu, līgumu apjoms ir ievērojami mazāks, kas nozīmē būtisku apgrūtinājumu reģionu iedzīvotājiem saņemt ambulatoros pakalpojumus, kā arī rindu pagarināšanos, norādīja Kalējs.

Līdz ar to slimnīcu vadītāji pašreiz atturas parakstīt piedāvātos līgumus un vēlas saņemt skaidrojumu par finansējuma samazinājumu gan no Veselības ministrijas, gan NVD.

Biedrības un NVD tikšanās šajā jautājumā plānota 31.martā. Pēc tikšanās rezultātu izvērtēšanas Latvijas slimnīcu vadītāji kopā ar savu reģionu pašvaldībām lems par tālāko rīcību un līguma parakstīšanu, kā arī informēs savu reģionu iedzīvotājus par iespējām šogad saņemt veselības aprūpes pakalpojumus savās reģiona slimnīcās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)