Banner 980x90

Marķētas laipas atvieglos pieeju Liepājas pludmalei cilvēkiem ar redzes traucējumiem

Ventspils, 4.jūn., LETA. Pie četrām ieejām Liepājas pludmalē uzstādītas laipas, kas marķētas ar kontrastējošu sarkanu vadlīniju, lai palīdzētu orientēties pludmalē cilvēkiem ar vājredzību un redzes traucējumiem, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Laipas ir platākas nekā ierasts. Divus metrus platās laipas marķētas ar kontrastējošu 40 centimetrus platu vadlīniju, lai palīdzētu orientēties cilvēkiem ar vājredzību un redzes traucējumiem.

Katras laipas garums ir 150 metri. Tās uzstādītas četrās izejās uz pludmali - Vaiņodes ielas galā, Liedaga ielas galā, Kūrmājas prospektā pie veloceliņa beigām un Kūrmājas prospektā pie Pieminekļa bojā gājušajiem jūrniekiem un zvejniekiem.

Laipas veidotas, vadoties pēc universālā dizaina pamatprincipiem - uzlabot un vienkāršot ikdienas dzīvi ikvienam cilvēkam, nodrošinot pieejamu vidi, produktus, pakalpojumus un informāciju.

Laipas izgatavotas un uzstādītas, īstenojot projektu "Saredzi citādāk". Kopējais projekta finansējums ir 493 044 eiro, tajā skaitā Eiropas Reģionālā attīstības fonda līdzekļi veido 419 088 eiro.

Īstenojot šo projektu, Liepājā tiek arī organizētas sociālās pilnveides nodarbības cilvēkiem ar redzes traucējumiem un invaliditāti, kā arī ir izgatavotas un vairākās publiskās telpās Liepājā uzstādītas 50 taktilās informācijas zīmes. Tāpat pilsētvidē tiks uzstādītas piecas metāla taktilās kartes, notiks informatīvi publiski pasākumi par aktuālām redzes invaliditātes tēmām un veidos īsfilmu par projekta laikā paveikto.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)