Banner 980x90

Mazo un vidējo komersantu projektiem Liepājas pašvaldība konkursā sadalīs 100 000 eiro

Ventspils, 23.apr., LETA. Liepājas pilsētas pašvaldības administrācija izsludinājusi mazo un vidējo komercsabiedrību projektu līdzfinansēšanas konkursu, kam šogad atvēlētais finansējums ir 100 000 eiro, aģentūru LETA informēja Liepājas domē.

Konkursu pašvaldība rīko jau vairāk nekā 10 gadus ar mērķi veicināt jaunu darba vietu, pakalpojumu vai produktu radīšanu.

"Vērojot komersantu pieaugošo interesi, kā arī regulāri konsultējoties ar Liepājā pārstāvētajām uzņēmējdarbības veicinošām un atbalstošām iestādēm - Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru un Liepājas direktoru padomi - katru gadu pašvaldība tās budžeta iespēju robežās cenšas palielināt konkursa finansējumu," skaidroja Liepājas Attīstības pārvaldes Ekonomikas nodaļas vadītājs Arnis Vītols. Šogad konkursa budžets pieaudzis no 65 000 līdz 100 000 eiro. Tas dos iespēju vairāk uzņēmējiem realizēt savas idejas, piebilda Vītols.

Mazie un vidējie komersanti konkursam var pieteikties līdz 23.maijam. Nolikums, projektu pieteikuma veidlapa un informāciju par konkursa norisi pieejama pašvaldības mājaslapā. Informāciju par konkursu var saņemt arī Liepājas domes Attīstības pārvaldē, Apmeklētāju pieņemšanas centrā un Liepājas pārstāvniecībā Rīgā.

Piešķirot finansējumu, priekšroka tiks dota projektiem, kas veicina nodarbinātību, radot pilna laika darba vietas, un nodrošina projekta ilgtspēju, attīsta jaunus produktus vai pakalpojumus, kā arī veicina infrastruktūras attīstību teritorijās, kur pašvaldība iegulda Eiropas Savienības fondu vai budžeta līdzekļus.

Vienam projektam pieļaujamais minimālais pašvaldības līdzfinansējuma apmērs ir 2500 eiro, bet maksimālais līdzfinansējums - 15 000 eiro. Līdzfinansējums tiek izmaksāts pēc projekta realizēšanas.

2017.gadā mazo un vidējo komercsabiedrību projektu konkursā tika iesniegti 32 projekti, no kuriem 15 tika apstiprināti. Divi komersanti gan atteicās no projektu realizācijas. Par saņemto finansējumu uzņēmumi iegādājušies gan programmatūru, gan dažāda veida iekārtas - sākot no 3D skaņas mikrofoniem līdz auduma griešanas galdiem. Viens no veiksmīgākiem piemēriem ir bērnu apģērbu un mīksto rotaļlietu ražotājs SIA "WoolyWorld", kas radījis desmit jaunas darba vietas. Kopumā pērn ar pašvaldības konkursā piešķirto atbalstu radītas aptuveni 40 jaunas darba vietas, no kurām 22 bija sezonālas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)