Banner 980x90

Medicīnas tūristi Latvijā galvenokārt izvēlas veikt diagnostiku un ārstēt zobus

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Izplatītākie medicīnas pakalpojumi, kurus ārzemnieki izvēlas saņemt Latvijā, ir diagnostika un zobārstniecība, intervijā laikrakstam "Diena" atklāj Latvijas Medicīnas eksporta asociācijas prezidents Olafs Slūtiņš.

Viņš min, ka tieši šos pakalpojumus ārzemnieki izvēlas tāpēc, ka tie ir visērtāk savietojami ar tūrismu. "Ja ir nepieciešamība pēc lielākas ārstēšanas, mēs konkurējam ar, kā saka, medicīnas lielvalstīm."

Ārzemnieki Latvijā bieži izmantojot arī mediķu pakalpojumus fleboloģijā, neauglības ārstēšanā, oftalmoloģijā, traumotoloģijā, ortopēdijā, plastiskajā ķirurģijā un dermatoloģijā. Strauji augoša ārstniecības pakalpojumu joma esot onkoloģija.

Pēc Slūtiņa domām, klīnikām, kas vēlas strādāt ar ārvalstu klientiem, efektīvi ir specializēties kāda konkrēta pakalpojuma sniegšanā, kā to, piemēram, ir izdarījusi Siguldas slimnīca, kas piedāvā kuņģa samazināšanas operācijas. Kā vēl vienu medicīnas pakalpojumu eksporta piemēru viņš min viroterapju, kas esot Latvijas panākumu stāsts.

Kā norāda Latvijas Medicīnas eksporta asociācijas prezidents, ir jāatrod joma, kurā esam labākie, kur var uzkrāt rekomendācijas vai kur pretī ir partneris, kas piegādā klientus. "Tur ir svarīga uzticība un efektivitāte," atzīst Slūtiņš.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)