Banner 980x90

Medicīnisko plāksteru ražotāja "NordePlast" apgrozījums pērn sasniedzis 312 075 eiro

Rīga, 5.jūn., LETA. Medicīnisko plāksteru ražotāja Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (LSEZ) SIA "NordePlast" apgrozījums pērn sasniedzis 312 075 eiro, aģentūru LETA informēja LSEZ pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Ratniece-Kadeģe.

Pirmajā pilnajā darbības gadā uzņēmums nopelnījis 180 208 eiro.

"NordePlast" dibināts 2015.gadā un savu darbību veic bijušā tekstila nozares uzņēmuma AS "Lauma" teritorijā, kurā bez "Lauma Fabrics" un "Lauma Lingerie" strādā arī vairāki citi uzņēmumi t.sk. "NordePlast".

Uzņēmumam ir Kanādas un Ukrainas kapitāls un tas ražošanu sāka 2017.gada nogalē. Ja pirmajā darbības gadā uzņēmuma apgrozījums bija 94 147 eiro, tad jau 2018.gadā tas sasniedza 312 075 eiro.

"NordePlast" valdes loceklis Romāns Gramiko stāstīja, ka uzņēmuma darbībā līdz šim investēts aptuveni 1 miljons eiro. Tuvākajos gados, lai palielinātu uzņēmuma jaudu, jauna aprīkojuma un ražošanas iekārtu iegādei plānots investēt vēl vismaz 200 000 - 300 000eiro. Uzņēmumā domā arī par laboratorijas aprīkojumu, lai varētu veikt testus.

"NordePlast" strādā divās maiņās. Vienā maiņā saražo aptuveni 200 000 plāksteru, bet ražotnes jaudas ne tuvu netiek izmantotas. Iespējas ir daudz lielākas un tieši tādēļ tiek īstenota pārdomāta mārketinga stratēģija, apgūstot jaunus tirgus un sertificējoties atbilstoši katras valsts standartiem, teica Gramiko.

Uzņēmumā ražotie plāksteri nopērkami arī Latvijā, tomēr aptuveni 90% saražotās produkcijas tiek eksportēti uz Poliju, Ukrainu, Gruziju un vairākām citām Austrumeiropas valstīm. Pašlaik plāksteriem tiek kārtota nepieciešamā reģistrācija Krievijā, kas paver iespēju strādāt lielā tirgū un kāpināt uzņēmuma ražošanas jaudu un apjomu.

"Mēs ļoti ilgi strādājām, lai produkts būtu kvalitatīvs, veicām testus. Mums palīdzēja speciālisti no Itālijas. Tas aizņēma gandrīz gadu, ļoti ilgi. Sākumā izveidojām desmit produktus, tad tie visi bija jātestē, jāpārbauda, vai laba kvalitāte, un tad varējām virzīties tālāk. Konkurence plāksteru tirgū ir ļoti liela, īpaši Eiropas Savienības valstīs, kur dominē pāris atpazīstami zīmoli. Austrumu valstīs konkurence ir nedaudz mazāka un tieši šajā virzienā arī strādājam," uzsvēra Gramiko.

Pašlaik uzņēmums ražo jau vairāk nekā 50 dažādu veidu plāksterus, kuru izejvielas tiek iepirktas no Ēģiptes un Ķīnas, savukārt iepakojums daļēji tiek ražots Liepājā.

"NordePlast" projektu koordinatore Linda Švarce stāsta, ka uzņēmums ražo medicīniskos plāksterus, kas ir pirmā klase - nesterilie. Tie ir plāksteri, ko līmē uz pirkstiem, kājām, varžacīm, kārpām, herpēm, kā arī sildošie plāksteri - muskuļu sāpēm, teipi. Uzņēmums plāno sortimentu paplašināt ar plāksteriem slimnīcām. Tie būs cita izmēra, lietojami pēc operācijām, piesūcināti ar ārstnieciskām vielām.

"NordePlast" ir novērtējis LSEZ priekšrocības un darbojas kā LSEZ kapitālsabiedrība, tāpat izmanto Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) grantus, tajā skaitā atbalstu eksporta tirgus apgūšanai un ir arī LIAA Liepājas Biznesa inkubatora dalībnieks.

Pašlaik uzņēmumā strādā 14 liepājnieki, bet, īstenojot biznesa attīstības plānu, nākamgad šeit paredzēts izveidot vēl piecas līdz desmit jaunas darba vietas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)