Banner 980x90

Metāla furnitūras ražotāja "Medzes components" peļņa pērn sarukusi gandrīz piecas reizes

Ventspils, 11.jūn., LETA. Metāla furnitūras ražotāja SIA "Medzes components" apgrozījums pērn pieaudzis par 6%, bet pelņa sarukusi gandrīz piecas reizes, liecina uzņēmuma 2017.gada pārskats.

Uzņēmuma apgrozījums pieaudzis no 8,893 miljoniem eiro 2016.gadā līdz 9,369 miljoniem eiro pērn jeb par 6%. Pagājušo gadu "Medzes components" noslēdzis ar 88 271 eiro peļņu, kas ir teju piecas reizes mazāk nekā 2016.gadā, kad uzņēmuma peļņa veidoja 436 799 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Neskatoties uz to, ka 2017.gadā tika pārtraukta sadarbība ar vienu no galvenajiem sadarbības partneriem, kas nodrošināja vairāk nekā 30% no apgrozījuma iepriekšējos gados, "Medzes components" spēja noturēt labas pozīcijas tirgū un palielināt apgrozījumu, teikts uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā. Pērn uzņēmums sāka arī jauna, pašu radīta produkta ieviešanu un izplatīšanu Eiropas, tostarp Skandināvijas, tirgū. Sākts arī šī produkta patentēšanas process, kas uzņēmumam prasīja būtiskas investīcijas.

2018.gadā "Medzes components" prognozē apgrozījuma un ražošanas rentablitātes pieaugumu. Plānots iegādāties jaunas iekārtas, kā rezultātā varētu tikt palielināta ražošanas jauda, teikts vadības ziņojumā.

Dāņu kapitāla uzņēmums SIA "Medzes components" dibināts 2002.gadā Grobiņas novada Medzes pagastā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2800 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)