Banner 980x90

Modes vēsturnieks Vasiļjevs uzstāsies ar lekciju par kūrorta modi

Publicitātes foto
Publicitātes foto
14.maijā plkst.16.00 Liepājas Latviešu biedrības namā, Rožu laukumā 5/6, pirmo reizi Liepājā ar lekciju "Kūrorta mode 100 gados" uzstāsies pasaulē atzītais modes vēsturnieks un televīzijas šova vadītājs Aleksandrs Vasiļjevs.

Kā pilsētas informācijas portālu Liepaja24.lv informēja Liepājas muzeja direktore Dace Kārkla, Aleksandrs Vasiļjevs stāstīs par peldkostīmu modes tendencēm un prasībām garderobē, ko diktēja izsmalcināto atpūtas vietu tikumi un paradumi, kā arī par savu jauno kūrorta modes kolekciju un izstādi "Kūrorts. Mode. Liepājā", kas no 14.maija līdz 28.augustam skatāma Liepājas muzejā, Kūrmājas prospektā 16/18.

Biļetes uz lekciju jau iegādājamas Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Aleksandrs Vasiļjevs pazīstams kā modes vēsturnieks, interjeru dekorators, scenogrāfs, populāru grāmatu un rakstu autors, izcils lektors un kolekcionārs.

Dzimis 1958.gada 8.decembrī Maskavā pazīstamu teātra mākslinieku ģimenē, 1982.gadā pārcēlās uz Parīzi. 25 pasaules valstīs Aleksandrs Vasiļjevs radījis vairāk nekā 100 dekorācijas vadošo teātru baletiem un operām, kā arī daudziem pazīstamiem teātru uzvedumiem un filmām.

Aleksandrs Vasiļjevs kā vieslektors lasa lekcijas par modes vēstures un skatuves dizaina tēmām četrās valodās daudzās pasaules koledžās un universitātēs, vada meistarklases un kursus Krievijas universitātēs un koledžās. Viņš ir daudzu grāmatu autors, strādājis kā žurnālu "Vogue" un "Harper's Bazzar krievu valodas izdevumu speciālais korespondents Parīzē.

Ar viņu ir sadarbojušies Théâtre du Rond-Point, teātri Le Lucernaire un Cartoucherie, Bastīlijas operas studija Parīzē, Avinjonas festivāls, Ballet du Nord, Jaunais Francijas balets, Versaļas Karaliskā opera, Nacionālais teātris Londonā, Skotijas balets Glāzgovā, Flandrijas Karaliskais balets, Oija Masako balets Osakā, Asami Maki balets Tokijā, Nevadas balets, Santjago Operas un baleta teātris, kā arī daudzi citi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)