Banner 980x90

Mūsdienu mākslas festivāls "Liepājas Mākslas forums" sola vairāk nekā desmit spilgtus mākslas notikumus

Rīga, 25.sept., LETA. Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" no 28.septembra līdz 30.septembrim notiks mūsdienu mākslas festivāls "Liepājas Mākslas forums", kas piedāvās vairāk nekā desmit spilgtus mākslas notikumus, aģentūru LETA informēja "Lielā dzintara" sabiedrisko attiecību vadītāja Santa Margeviča.

"Liepājas Mākslas forums" ir dažādu mākslas žanru festivāls, kas atspoguļo mūsdienu mākslas aktualitātes Eiropā un pasaulē. Tā programmā tiek kombinēts zināmais un nezināmais, izcili vietējie mākslinieki ar ārvalstu viesiem, kas sniedz pilnīgi jaunu pieredzi.

Šoreiz trīs dienu garumā varēs baudīt gan muzikālus, gan dejas priekšnesumus, būs pasākumi ar atsauci uz kino un teātri, kā arī notiks mākslas izstāde un Eiropā labāko īsfilmu izlases.

28.septembrī forums tiks atklāts ar jaunu Ērika Caunes un Daiņa Rudeņa radītu sienas gleznojumu Liepājā, Graudu ielā 34, kas kā piemiņa no festivāla vēl ilgi turpinās priecēt liepājniekus un pilsētas viesus. Turpinājumā jau koncertzāles telpās uz renesanses un laikmetīgās mūzikas programmu "Melnāks par melnu" aicinās beļģu mūzikas grandi "Ictus Ensemble" un Eva Reitere. Savukārt vakara noslēgumā būs koncerts "Lēnās dejas" kopā ar režisoru Vladislavu Nastavševu un eksperimentālās mūzikas grupu "Ezeri".

Turpinājumā, 29.septembrī, apmeklētājiem trīs dažādos seansos tiks piedāvātas 15 pagājušā gada labākās īsfilmas, kas izvirzītas Eiropas Kinoakadēmijas balvai un festivālam atlasītas, sadarbojoties ar Rīgas Starptautisko kino festivālu. Bez maksas būs apmeklējama arī horeogrāfes Alises Bokalderes dejas izrāde "Manu acu tulkojums", bet pēc tās - pasaulē augstu novērtētie mūsdienu komponisti Bens Frosts no Austrālijas un Daniels Bjarnasons no Islandes kopā ar kamerorķestri "Sinfonietta Rīga" atskaņos simfonisko svītu "Solaris". Vakara izskaņā beļģu dejotāja Lizbeta Gruveza izdejos popmūziķa Boba Dilana 60. un 70.gadu dziesmas.

Savukārt 30.septembrī uz koncertuzvedumu "Meža dziesmas" tiek aicinātas ģimenes ar bērniem, bet pēcāk džeza mīļotājiem būs iespēja dzirdēt zviedru trio "Nils Berg Cinemascope". Koncertā grupas dzīvais džeza izpildījums savīsies ar kino ekrānā redzamiem priekšnesumiem no visas pasaules, nojaucot robežu starp digitālo un akustisko tehniku. Festivālu noslēgs "Dirty Deal Audio seanss".

Visu festivāla laiku un līdz pat 31.oktobrim ikviens būs gaidīts arī uz piecu Latvijas mākslinieku laikmetīgās mākslas izstādi "Viņas spējas", kas veidota sadarbībā ar "Mākslai vajag telpu" un apmeklējama bez ieejas maksas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)