Banner 980x90

Muzejā skatāma Kapsēde somu fotogrāfa Henrika Dunkera acīm

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Trešdien, 17.februārī plkst.17.00 Liepājas muzeja ekspozīcijā ''Liepāja okupāciju režīmos'' K.Ukstiņa ielā 7/9 tiks atklāta somu fotogrāfa un mākslinieka Henrika Dunkera personālizstāde ''Studio Kapsēde'', kā arī šīs izstādes pastkaršu grāmata.

Kā pilsētas informācijas portālu Liepaja24.lv informēja Liepājas muzeja speciāliste Liene Putāne, izstādē apskatāmas fotogrāfijas, kurās iemūžināti padomju laika sadzīves priekšmeti, atklājot aiz tiem paslēptos Kapsēdes iedzīvotāju personīgos stāstus.

"Studio Kapsēde" savu darbību uzsāka dzīvojamajā istabā Kapsēdē, ciematā netālu no Liepājas. Fotogrāfs vērojis priekšmetus, kas ražoti simtiem tūkstošos kopiju, bet nes sevī lietojuma pēdas un iezīmē konkrēta cilvēka – lietotāja vai valkātāja vēsturi, aiz kuras nojaušama arī plašāka sociāla aina.

Kā uzsver autors, kādam piederošu mantu uzmanīga apskate agri vai vēlu liek iztēloties un apcerēt šo lietu īpašnieku. Aiz acīmredzamā pakāpeniski atklājās dziļāka aina ar dažādām sociālajām āderēm un dzirkstelēm.

Mākslinieks izveidojis arī pastkaršu grāmatu ar tādu pašu nosaukumu - "Studio Kapsēde". To var turēt plauktā, taču tās lapas var arī izplēst un nosūtīt kādam sveicienus.

Grāmatā ir trīsdesmit krāsainas priekšmetu fotogrāfijas. Izstādes "Studio Kapsēde" izstādīšanas laikā pastkaršu grāmatu būs iespējams iegādāties Liepājas muzeja ekspozīcijas "Liepāja okupāciju režīmos" kasē.

Henrika darbi atrodas laikmetīgās mākslas muzeja Kiasma kolekcijā Helsinkos, kā arī Moderna Museet kolekcijā Stokholmā un Somijas Fotogrāfijas muzejā.

Par viņa nozīmīgākajām izstādēm var uzskatīt "If Nokia were a place" (2007) un "Hay on the Highway" (European Photography Award, 1993). Latvijā viņš sadarbojies ar Latvijas Laikmetīgās mākslas centru un Rīgas porcelāna muzeju, veidojis izstādes Rīgā un Ventspilī. Henrika Dunkera fotogrāfijas publicētas The Independent, The Sunday Telegraph, The New York Times, Wired, Süddeutsche Zeitung, Helsingin Sanomat, Rīgas Laiks un citos izdevumos.

Izstāde "Studio Kapsēde" Liepājas muzeja ekspozīcijā "Liepāja okupāciju režīmos" K.Ukstiņa ielā 7/9 būs skatāma no 17.februāra līdz 10.martam. Ieeja bez maksas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)