Banner 980x90

Neskatoties uz iedzīvotāju iebildumiem, komisija atbalsta teju 50 koku nociršanu Liepājā, Roņu ielā

Rīga, 4.okt., LETA. Lai arī Liepājā sabiedriskās apspriešanas laikā liela daļa iedzīvotāju neatbalstīja 47 koku nociršanu Roņu ielā, Apstādījumu uzraudzības komisija (AUK) pieņēmusi konceptuālu lēmumu to atbalstīt, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Komisija konceptuāli atbalsta Roņu ielas pārbūves projekta izstrādātājas SIA "Firma L4" piedāvāto atsevišķo nozāģējamo koku plānu.

Apkopojot publiskās apspriešanas rezultātus, AUK konstatēja, ka viedokli kopumā izteikuši 95 respondenti, no kuriem 34 atbalsta, desmit atbalsta daļēji, bet 51 neatbalsta plānoto koku nociršanu.

Publiskajā apspriešanā paustos negatīvos viedokļus AUK šoreiz nevērtēja kā izšķirošu apstākli, lai liegtu koku nociršanu, jo tie lielā mērā atzīstami par subjektīviem, bez pamatota seguma, skaidroja pašvaldībā.

Pēc publiskās apspriešanas noslēguma AUK atkārtoti apsekoja nociršanai paredzētos kokus, izvērtējot aptaujas anketās izteiktos argumentus, koku ainavisko, dendroloģisko un ekoloģisko nozīmi, atbilstību ēku ekspluatācijas un cilvēku dzīves vietas un drošības apstākļiem.

Tāpat ņemta vērā līdzšinējā pieredze līdzīgu būvprojektu īstenošanā, novērojumus par koku saglabāšanas iespējām šādu būvdarbu procesā un pēc tam.

Publiskajā apspriešanā iedzīvotāji, kuri nepiekrīt koku nociršanai, pauduši neapmierinātību ar līdzšinējām pilsētas stādījumu veidošanas tendencēm. Iedzīvotāji uzskata, ka pilsētā pārāk daudz izcērt kokus. Viņi neatbalsta veco koku, kurus uzskata par īpašu pilsētas vērtību, nociršanu.

Savukārt tie, kuri atbalsta koku nociršanu, pauduši viedokli, ka sabiedrības ieguvums no infrastruktūras uzlabojumiem atsvērs koku zaudējumu, turklāt respondenti atzīmējuši, ka būvniecības iecere paredz jaunu apstādījumu veidošanu.

Jau ziņots, ka pašvaldība ir paredzējusi veikt visas Roņu ielas kompleksu pārbūvi, atjaunojot brauktuvi, izbūvējot jaunu ietvi ielas nepāra numuru pusē, gājēju un velosipēdu ceļu, autostāvvietas, lietus ūdens kanalizācijas un ūdensapgādes un sadzīves kanalizācijas trasi, koriģēt apgaismojuma balstu izvietojumu.

Lai kvalitatīvi īstenotu Roņu ielas infrastruktūras pārbūvi, būs nepieciešams nocirst 47 kokus - vienu liepu, divas gobas, vienu zirgkastaņu, 12 bērzus, vienu kļavu , 25 vītolus, vienu papeli un četras duglāzijas.

Vienlaikus būvprojekta zonā paredzēts iestādīt 42 jaunus kokus un saglabāt 33 esošos kokus, veicot vainagu veidošanu un nokaltušo zaru zāģēšanu.

Pēc tam, kad būvvalde izsniegs būvatļauju, tā būs uzskatāma arī par koku ciršanas atļauju. Koku ciršanu atļauts sākt, ja būvatļaujā ir izdarīta atzīme par tajā ietverto projektēšanas nosacījumu izpildi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)