Banner 980x90

Nīcas novadā entuziasti glābj ap 400 mākslinieka Egila Brūna darbu

Liepāja, 30.nov., LETA. Nīcas novadā šajās dienās Liepājas kultūras darbinieku entuziastu grupa pārvietojusi ap 400 nelaiķa mākslinieka Egila Brūna darbu, "Rietumu radio" informēja gleznotāja brālis Eglons Brūns.

Gleznas un grafika no Brūna dzimtajām mājām "Meldriem", kur tās bija novietotas nepiemērotos apstākļos šķūnim līdzīgā ēkā, pārvestas uz Otaņķu pagastmājas puspagrabu, kas ir apkurināms.

Egils Brūns (1938-2015) aizsaulē aizgāja pērn, akcija notika tieši Brūna dzimšanas dienā.

Pagastmājā gleznas un grafikas glabāsies piemērotākos apstākļos, atzina mākslinieka brālis Eglons Brūns, kam Otaņķos ir bioloģiskā saimniecība.

Novadnieki un Liepājas muzeja pārstāvji aizdedza svecītes arī pie mākslinieka kapa Otaņķu pagasta Zvaņu kapos.

Gleznu pārvešanā piedalījās arī Nīcas novada speciāliste tūrisma un vides jautājumos Dace Vecbaštika un Bernātu viesu nama "Sīpoli" saimnieks Visvaldis Vecvagars - tieši viņš parūpējās par to, lai Brūna mantojumam tiktu atrastas piemērotākas telpas.

Egila Brūna gleznu un Jāņa Žīmanta koka skulptūru ekspozīciju šobrīd var apskatīt arī "Sīpolu" nesen atklātajā mākslas galerijā.

Pērn Eglons Brūns 14 brāļa gleznas dāvināja Liepājas muzejam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)