Banner 980x90

Noderīgi padomi, kas palīdzēs šujmašīnas izvēlē

Izvēloties šujmašīnu, jāņem vērā vairāki faktori. Pirmkārt, kādam mērķim tā nepieciešama. Piemēram, ja šujmašīna vajadzīga profesionālai darbībai, svarīgākie faktori, kas noteiks izvēli, noteikti būs citādāki nekā tad, ja ierīce nepieciešama vien šūšanai brīvajos brīžos. Kam pievērst uzmanību, izvēloties šujmašīnu? Par to turpinājumā!

Funkcijas
Teju visi jaunākie šujmašīnu modeļi (apskatīt mājaslapā) aprīkoti ar visdažādākajām funkcijām, kas piemērotas gan profesionāļiem, gan iesācējiem, piemēram, dažādu veidu zig-zag dūrieni, iespēja lietot taisno dūrienu, spolītes uztinējs, iebūvēts diega nogriezējs. Taču ir arī tādas iespējas, kas netiek nodrošinātas visās šujmašīnās. 

Šujmašīnu veidi
Ir vairāku veidu šujmašīnas – elektromehāniskā, elektroniskā un datorizētā. Elektromehānisko šujmašīnu darbību nodrošina elektromotors, savukārt elektroniskā aprīkota ar elektrisko pievadu un pogām, ar kuru palīdzību var pārslēgt režīmus. 

Datorizēto šujmašīnu var savienot ar datoru un ieprogrammēt sev vēlamo šūšanas režīmu. Audumu apgriešanai noderēs overloks vai šujmašīna ar overloka funkciju. Jāņem gan vērā, ka šujmašīna, kas imitē overloka darbību, nenodrošinās tādu pašu rezultātu kā oriģinālais overloks. Piemeklējot šujmašīnu, vajadzētu kārtīgi izvērtēt, ko no tās sagaidi, lai varētu izvēlēties prasībām atbilstošāko variantu. 

Ja šūšana ir kā hobijs, piemērota izvēle būs elektromehāniskā šujmašīna ar overloka funkciju, reversu un iespēju izveidot cilpu pogai. Savukārt profesionālām darbībām noderēs elektroniskā vai datorizētā šujmašīna, kas nodrošina iespēju darboties ar dažādiem audumiem  un ir aprīkota ar rotējošo spoli. 

Būtiski faktori šujmašīnas izvēlē
Šujmašīnas pieejamas patiešām plašā izvēlē. Izvērtējot to veidus un pieejamās funkcijas, katrs var atrast prasībām atbilstošāko risinājumu. Lūk, daži faktori, kam vajadzētu pievērst uzmanību!
• Nopērkamas šujmašīnas gan ar vertikālo, gan horizontālo kuģīti. Šūšanas kvalitāte no kuģīša novietojuma atkarīga nav, taču šujmašīnā ar horizontālo kuģīti spolītes ielikšana būs daudz vienkāršāka.
• Ja plāno šūt ļoti plānus, vatētus vai adītus audumus, to izdarīt būs vienkāršāk, ja pēdiņas būs regulējamas.
• Ja iecerēts šūt kreklus vai citu apģērbu ar pogām, noderēs šujmašīna ar pogcauruma šūšanas dūriena funkciju.
• Gadījumā, ja vēlies, lai apģērba apakšējo malu nošūšana būtu pēc iespējas vienkāršāka, jālūko pēc šujmašīnas, kas nodrošina apakšmalu atšūšanas funkciju.
• Trikotāžas audumu šūšanai lieliski noderēs elastīgo dūrienu funkcija – tā īpaši paredzēta trikotāžas audumiem.
• Irstošu audumu šūšanai piemērota jau pieminētā overloka funkcija.
• Dažkārt aplikāciju piešūšanai vai piedurkņu atšūšanai noderīgi arī dažādi dekoratīvie dūrieni.
• Daļa šujmašīnu modeļu aprīkoti arī ar ātruma regulēšanas funkciju. Tā īpaši piemērota iesācējiem, kuriem nepieciešams lēnāks šūšanas laiks. Pieaugot prasmju līmenim, šūšanas ātrumu var palielināt. Kas attiecas uz šūšanas ātrumu, profesionālām šujmašīnām tas būs ātrāks, nekā tām, ko izmanto mājas apstākļos.

Lai atrastu savām prasībām piemērotāko šujmašīnu, vērts aplūkot vairākas iespējas un pievērst uzmanību to specifikācijai. 

Kur iegādāties?
Ar daudzveidīgo šujmašīnu klāstu visērtāk iepazīties internetā – tas ļaus ietaupīt ne vien laiku, bet arī līdzekļus, jo izdevīgākos piedāvājumus atrast būs daudz vienkāršāk. Tiešsaistē iespējams uzzināt arī citu šuvēju ieteikumus, pieredzi un citu svarīgu informāciju, kas palīdzēs izdarīt veiksmīgāko izvēli. 

Jāpiebilst arī, ka, iepērkoties internetā, spēkā ir distances līgums, kas nosaka –  interneta veikalos iegādāto preci 14 dienu laikā var atdot atpakaļ pārdevējam, ja tā kādu iemeslu dēļ neatbilst pircēja prasībām. Pirms tam gan svarīgi iepazīties ar preču atgriešanas nosacījumiem. 

Plašu šujmašīnu un overloku klāstu atradīsi arī interneta veikalā 220.lv! Ieskaties piedāvājumā un izvēlies sev piemērotāko risinājumu jau tūlīt!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)