Banner 980x90

OCTA polise – katra auto īpašnieka labā roka

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Satiksmes dalībnieku ir daudz, un katram nākas rēķināties arī ar otra soli vai pagriezienu, ko ne vienmēr ir iespējams paredzēt. Hop, kāds pēkšņi izbrauc no blakus teritorijas, cits stāvlaukumā ar švunku sava spēkrata durvis ietrauc Tavējās.

OCTA polise ir automašīnu īpašnieku pirmais drošības tīkls, tomēr – ko tieši iekļauj šī apdrošināšana? IIZI apdrošināšanas speciālisti ir sagatavojuši svarīgāko informāciju par OCTA polisi un tās nosacījumiem. Lasi tālāk un uzzini!

Pārliecinies, ka zini, ko iekļauj Tava apdrošināšanas polise!
OCTA polise ir obligāta apdrošināšana katram transportlīdzekļa īpašniekam Eiropas Savienības un Eiropas Ekonomiskās zonas valstīs. Tā ļauj būt drošam, ka avārijas gadījumā apdrošinātājs atlīdzinās Tavas rīcības radītos zaudējumus citiem. Tāpat tiks segti arī otra autovadītāja radītie zaudējumi Tev un Tavam īpašumam – IIZI atgādina, ka Tev ir tiesības pieprasīt kompensāciju par radītajiem bojājumiem pat tad, ja vainīgajam nav spēkā esošas OCTA polises. Tā kā šīs apdrošināšanas iegāde ir neizbēgama, IIZI iesaka izpētīt, ko iekļauj apdrošināšanas atlīdzība! 

OCTA atlīdzina gan personai radītos fiziskos, gan morālos zaudējumus
Iekļaušanās satiksmē ir neizbēgama. Iesaistīti ir ne tikai motorizētie transportlīdzekļi, bet arī riteņbraucēji un gājēji. Pat aizejot uz veikalu pēc pārtikas, Tu jau esi satiksmes dalībnieks, un nelaimes gadījumā iesaistītā auto īpašnieka OCTA varēs palīdzēt! 

Neatkarīgi no izvēlētā apdrošinātāja, OCTA polise atlīdzina radītos zaudējumus gan personai, gan personas īpašumam:
• līdz 1 000 000 eiro atlīdzība par bojājumiem, kas radušies personas mantai – transportlīdzeklim, mājoklim vai citam īpašumam;
• līdz 5 000 000 eiro atlīdzība personas veselībai radītajiem zaudējumiem – ne tikai diagnostikai, rehabilitācijai un ārstēšanai, bet arī garīgajiem zaudējumiem, kas iekļauj apgādājamā, apgādnieka un laulātā nāvi vai invaliditāti. Tāpat finansiāli līdzekļi tiek piešķirti arī par tiem zaudējumiem, kas rodas cietušā darba nespējas rezultātā. 

OCTA polise ļauj katram satiksmes dalībniekam būt drošam, ka negadījumi neradīs robu ģimenes budžetā. Pārliecinies, ka Tev vienmēr ir aktīva OCTA polise! Mūsdienās tās iegāde un pagarināšana ir pavisam viegla, taču, vai Tu zini, kā tiek aprēķināta tās cena un kādēļ tā katru reizi var atšķirties? Lasi tālāk, kādi aspekti ietekmē Tavas OCTA polises cenu!

Polises cenu ietekmē arī Tava auto vadīšanas vēsture
OCTA apdrošināšanas polisi piedāvā desmitiem apdrošinātāju un to var ērti iegādāties internetā 24/7.

Apskatot piedāvājumu, ņem vērā, ka katram autovadītājam piešķirtā polises cena atšķirsies, jo tā tiek aprēķināta pēc šādiem kritērijiem:
• izvēlētā OCTA polises termiņa;
• transportlīdzekļa vadītāja braukšanas vēstures jeb bonus-malus riska klasēm, ar kurām vari iepazīties zemāk;
• transportlīdzekļa veida un kopējās masas;
• transportlīdzekļa izmantošanas mērķa (piemēram, ar darbu saistītiem braucieniem); 
• transportlīdzekļa īpašnieka juridiskā statusa;
• transportlīdzekļa reģistrācijas vietas.

Pieminētās bonus-malus riska klases ir veids, kā apdrošinātāji aprēķina piemaksas vai atlaides Tavai OCTA polisei. Šie punkti parāda, kādas apdrošināšanas esi iegādājies pēdējo 11 gadu laikā un cik bieži esi iekļuvis satiksmes negadījumos. 

Kā atrast labāko polisi?
Augstākminētie kritēriji ir pamats cenas noteikšanai, tomēr katrs apdrošinātājs savas cenas un tarifus var mainīt, pievienojot papildu kritērijus vai piešķirot dažāda apmēra atlaides un piemaksas par bonus-malus riska klasēm. Tas polises iegādi var nedaudz sarežģīt. Kā lielajā klāstā atrast izdevīgāko variantu? Šeit palīgā nāk IIZI – apdrošināšanas brokeris, kas izveidos ērtu pārskatu ar tieši Tavai situācijai piemērotākajiem piedāvājumiem. IIZI padara apdrošināšanas iegādi saprotamu, turklāt tuvojoties polises termiņa beigām, Tu saņemsi atgādinājumu un varēsi jau laicīgi iegādāties jaunu OCTA apdrošināšanu! Lūk, cik tas ir vienkārši!

Ja vēlies iegūt vairāk informācijas par sava spēkrata apdrošināšanas iespējām, ienāc IIZI mājaslapā www.iizi.lv un sazinies ar pieredzējušiem apdrošināšanas brokeriem! Esi atbildīgs autovadītājs un parūpējies par sevi, savu auto un drošību uz ceļa. Lai labi ripo!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)