Banner 980x90

papildināta - Policija atklājusi lietu par 2000.gadā bezvēsts pazudušā Aizputes uzņēmēja noslepkavošanu

(Pievienota 7.rindkopa.)

Rīga, 26.febr., LETA. Valsts policija atklājusi lietu par 2000.gadā bezvēsts pazudušā Aizputes uzņēmēja Aigara Zikmaņa noslepkavošanu, aģentūru LETA informēja policijā.

Veicot būvdarbus, 2017.gadā Aizputē atrasta zemē ierakta automašīna ar 2000.gadā bez vēsts pazudušā vietējā biznesmeņa mirstīgajām atliekām.

Valsts policija paziņojumā presei raksta, ka tai sadarbībā ar ārvalstu tiesībsargājošām iestādēm izdevies faktiski atklāt šo noziegumu. Policijai izdevās noskaidrot izdarītās slepkavības apstākļus un iespējamo motīvu, kā arī noskaidrot personu, kura saistīta ar slepkavību.

Policijas iegūtā informācija liecina, ka tas varētu būt kāds 1964.gadā dzimis vīrietis, kurš tagad atzīts par aizdomās turēto. Pie aizdomās turētā kratīšanā izņemta arī munīcija.

Izmeklēšanas laikā iepriekš ierosinātais kriminālprocess tika pārkvalificēts par slepkavību, ja tā izdarīta mantkārīgā nolūkā un par šaujamieroču munīcijas nelikumīgu glabāšanu.

Lai izmeklēšanu varētu pabeigt un nodot prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai, darbs vēl turpinās, bet izmeklēšana uzskata, ka faktiski lieta ir atklāta.

Aizdomās turētajam sākotnēji piemērots apcietinājums, kas vēlāk mainīts ar brīvības atņemšanu nesaistītu drošības līdzekli.

Policija atklājusi vēl vienu krimināllietu par 2003.gadā izdarītu slepkavību.

2017.gadā Valsts policijas rīcībā nonāca informācija par to, ka 2003.gadā Tukumā notika kāda vīrieša slepkavība, kura līķis, iespējams, tika paslēpts mājas pagrabā zem betona.

Policija pārmeklēja iepriekš minēto māju Tukumā un tās pagraba palīgtelpā zem betona grīdas tika atrastas apraktas kāda vīrieša mirstīgās atliekas. Izmeklēšanā noskaidrots, ka tas ir 1951.gadā dzimušais Tukuma iedzīvotājs, kurš bija bez vēsts prombūtnē kopš 2003.gada maija sākuma.

Policija noskaidroja izdarītās slepkavības apstākļus un motīvu, kā trīs personas atzinusi par aizdomās turētām. Aizdomās turētie ir 1967. un 1968.gadā dzimuši vīrieši un kāda 1954.gadā dzimusi sieviete.

Arī šī lieta uzskatāma par faktiski atklātu un šobrīd tiek nostiprināti pierādījumi, lai pabeigtu lietas izmeklēšanu, skaidroja Valsts policijā.

Jau ziņots, ka saskaņā ar LNT raidījums "Degpunktā" ziņoto Aizputes uzņēmējs pirms 17 gadiem, visticamāk, nošauts un savā automašīnā "Audi Coupe" apraksts zem drauga šķūņa. Šķūnis īsi pēc biznesmeņa pazušanas nodega.

Spēkrats zemē neesot bijis ierakts visai dziļi, tam klāt bijusi numura zīme. Atrakšanas brīdī automašīnā atrasti kauli, satrūdējuši džinsi un ādas jaka, turpretim ādas apavi izskatījušies kā jauni.

Neoficiāla informācija liecina, ka vīrieša galvaskausā policija atradusi šāviena pēdas un pēcāk - arī pašu lodi, vēstīja "Degpunktā".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)