Banner 980x90

papildināta - Vilnītis: Sarunas par varas maiņu Liepājas domē varētu sākties nākamnedēļ

(Pēdējā rindkopā pievienots Liepājas mēra komentārs.)

Rīga, 8.okt., LETA. Savstarpējās sarunas starp "Liepājas partiju" un Latvijas Reģionu apvienību (LRA) par Liepājas pilsētas mēra maiņu, visticamāk, varētu sākties nākamnedēļ, jo šonedēļ vēl būs jūtama 13.Saeimas vēlēšanu pēcgarša, aģentūrai LETA pauda šī amata pretendents Jānis Vilnītis (LRA).

2017.gada jūnijā, izveidojot Liepājas domē koalīciju, kurā strādā seši no "Liepājas partijas" un pieci no LRA ievēlētie deputāti, tika panākta vienošanās, ka LRA sākotnēji Liepājas mēra amatā atbalstīs pašreizējo domes priekšsēdētāju Uldi Sesku. Savukārt šā gada rudenī būs jauns balsojums un par mēru tikšot ievēlēts LRA kandidāts.

Vilnītis skaidroja, ka Liepājas domes koalīcijas veidojošo partiju - "Liepājas partijas" un LRA - vienošanās paredz, ka līdz 31.oktobrim tiek atrunāta pilsētas mēra maiņa. Līdz tam vai mēru maiņas procesā notiek līdzšinējā domes darba izvērtēšana, lai saprastu, kuras jomas, kuram vadāmas.

"Domes darba vērtēšana, pēc mūsu vienošanās, ir otrs solis," sacīja Vilnītis.

Viņš apliecināja, ka ir gatavs ieņemt Liepājas mēra amatu. "Spēks man ir. Tas, kas ir solīts, tas ir jādara. Esmu tam gatavojies, noliekot malā visus citus pienākumus. Esmu atstājis amatus gan Tirdzniecības un rūpniecības kamerā, gan "Liepājas Papīrā". Pēdējais, ko septembra vidū atstāju, bija "Liepājas Papīra" valdes priekšsēdētāja un meitas uzņēmuma "LP fabrika" valdes priekšsēdētāja amats," sacīja Vilnītis.

Viņš pieļauj iespēju, ka sarunas ar "Liepājas partiju" par mēra maiņu varētu sākt nākamnedēļ. Viņaprāt, pilsētas mēra maiņas jautājums būtu skatāmas parastā domes sēdē, nevis ārkārtas, un tas varētu notikt novembrī.

Tikmēr Liepājas mērs Uldis Sesks aģentūrai LETA teica, ka jautājumā par mēra maiņu pilsētā patlaban nav nekas jauns, tādēļ neko šajā sakarā viņš nevēlas bilst. "Konkrēti termiņi nav pašlaik iezīmēti. Tad, kad būs norunāta tikšanās, tad dosim ziņu," sacīja pilsētas mērs. No viņa teiktā bija noprotams, ka jautājumam par mēra maiņu varētu pievērsties pēc pāris nedēļām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)