Banner 980x90

Par godu Latvijas proklamēšanas 100.gadadienai visā valstī norisināsies vairāk nekā 900 pasākumi

Rīga, 5.nov., LETA. Par godu Latvijas proklamēšanas 100.gadadienai visā valsts teritorijā no 17.novembra līdz 19.novembrim norisināsies vairāk nekā 900 pasākumi, no kuriem lielāko daļu iedzīvotāji varēs apmeklēt bez maksas, pirmdien preses konferencē mediju pārstāvjiem sacīja Latvijas valsts simtgades biroja reģionālo un nevalstisko projektu vadītāja Jolanta Borīte.

Svētku centrālie notikumi norisināsies 18.novembrī, un tiks atklāti ar saullēkta sagaidīšanu un rīta ieskandināšanu Grīziņkalnā, Dzegužkalnā, Brīvības laukumā, Turaidā, Mežotnes pilskalnā, Kolkā, Alsungā un pie Rāznas ezera. Iedzīvotāji aicināti šīs dienas rītā ģimenes vai draugu lokā godināt Latvijas karogu, nodziedāt valsts himnu un dziedāt arī citas latviešu dziesmas.

Goda sardzei veltītā iniciatīva "Brīvības sardzē" no plkst.10 līdz 12 norisināsies pie brīvības simboliem Rīgā, Cēsīs, Jelgavā, Liepajā, Rēzeknē un Valkā. Tāpat dienas laikā norisināsies pasākumi dažādās Latvijas brīvības cīnītāju piemiņas vietās.

Borīte norādīja, ka vairākas pašvaldības izrādījušas iniciatīvu šos pasākumus pašu līdzekļiem rīkot arī citviet Latvijā.

Nacionālo bruņoto spēku parāde 11.novembra krastmalā notiks plkst.14. No plkst.11 līdz 17 laukumā pie Rīgas Pasažieru ostas notiks arī Latvijas un sabiedroto spēku militārās tehnikas un ekipējuma izstāde.

Pie Brīvības pieminekļa no plkst.18.45 līdz 20.10 plānots muzikāls uzvedums "18.11". Šim pasākumam veidota īpaša scenogrāfija apkārt piemineklim, kurā piedalīsies sabiedrībā atpazīstamas personas. Skanēs dziesmas un dzeja, ko papildinās īpaši veidots video materiāls un gaismas instalācijas. Pēc muzikālā uzveduma notiks Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa uzruna.

"Arēnā Rīga" plkst.18 notiks multimediāla izrāde "Abas malas", ko 24.novembrī rādīs arī Latvijas Televīzija. Uzvedumā imantota mūzika, dejas un mūsdienu tehnoloģijas. Pasākumā piedalīsies vairāk nekā 450 baleta, laikmetīgās dejas un tautas deju dejotāji. Uzveduma ģenerālmēģinājums notiks 17.novembrī, bet otro reizi tiks izrādīts 19.novembrī.

Savukārt no plkst.21.02 līdz 21.20 pēc Latvijas himnas kopīgas nodziedāšanas 11.novembra krastmalā notiks gaismas uzvedums "Saules mūžs". Uzveduma centrālais tēls ir Saule, un stāsts vēstīs par Latvijas vēsturi no dibināšanas līdz mūsdienām. Uzveduma vizuālo identitāti veidos gaismas staru scenogrāfija starp Vanšu un Akmens tiltiem, kas caurauta ar folkloras spēka zīmēm un "gaismas pārstigumiem". Uzvedums veidots, lai to būtu iespējams baudīt no 11.novembra krastmalas, pārdaugavas un abiem tiltiem.

Latvijas Nacionālajā teātrī pēc gaismas uzveduma plkst.22.30 notiks koncertuzvedums "Dzimšanas dienas nakts", savukārt no plkst.2 līdz 5 visā Latvijā norisināsies "Simtgades klubu nakts" pasākumi.

19.novembrī plkst.18.30 pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas izskanēs koncerts "Mīlestības vārdā. 18+", kurā pašmāju jaunie mūziķi izpildīs 18 tautā atpazīstamas dziesmas līdz šim nedzirdētās aranžijās.

No 16.novembra līdz 19.novembrim norisināsies festivāls "Staro Rīga", kura laikā galvaspilsētas parkos, laukumos un uz ēku fasādēm mākslinieki no Latvijas, Portugāles, Francijas, Vācijas, Norvēģijas, un Nīderlandes reflektēs par tēmu "Augšām cēlās gaismas pils!".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)