Banner 980x90

Pārvadātājs: Pārkāpumu skaita mazināšanai biļešu tirdzniecības kontrole būtu jāuzņemas Autotransporta direkcijai

Rīga, 14.nov., LETA. Lai samazinātu dažādus pārkāpumus sabiedriskā transporta biļešu tirdzniecībā, kontrole pār procesu būtu jāuzņemas Autotransporta direkcijai (ATD), aģentūrai LETA pauda AS Liepājas Autobusu parks (LAP) valdes priekšsēdētājs Leonīds Krongorns.

LAP Pierīgas maršrutos ieviesis bezskaidras naudas norēķinus, un iniciatīva ļauj pasažieriem tērēt mazāk laika biļetes saņemšanai, turklāt, kā skaidroja Krongorns, bezskaidras naudas norēķini mazina pārkāpumu iespējas biļešu tirdzniecībā. Pārvadātājs aicina visus pasažierus izmantot iespēju biļetes iegādāties ar bankas karti.

Pateicoties bezskaidras naudas norēķiniem, ATD biļešu kontroles pārbaudes rezultāti uzrāda stabilu pārkāpumu samazinājumu, tāpēc, lai turpmāk vēl vairāk efektivizētu pakalpojumus un mazinātu dažādu pārkāpumu iespējas, LAP ir aicinājis Sabiedriskā transporta padomi un ATD izvērtēt iespēju pārņemt biļešu tirdzniecību pašas ATD kontrolē.

"Šāda kārtība, kad pasūtītājs kontrolē biļešu tirdzniecību, eksistē, piemēram, Liepājā. Šāda kārtība ļauj šoferim veltīt visu uzmanību pasažieru pārvadāšanai, ceļu satiksmes noteikumu ievērošanai, maršruta laika grafika izpildei, pasažieriem lieki netraucējot autobusa vadītāju un sabiedriskā transporta kustību," ideju pamatoja Krongorns.

Turklāt LAP ir aicinājis Sabiedriskā transporta padomi un ATD pilnībā atteikties no skaidras naudas norēķina iespējas autobusos vai arī ieviest diferencētu biļešu maksu atkarībā no tā, vai biļeti pērk autobusā vai citās biļešu pārdošanas vietās.

Uzņēmuma vadītājs lepojas, ka Pierīgas maršrutos šovasar LAP sniegtais pasažieru pārvadājumu pakalpojums sasniedza jaunus efektivitātes rezultātus, ļaujot pārvadāt pasažierus bez valsts dotācijām jūlijā. Viņš arī apgalvoja, ka šādu rezultātu uzņēmums varētu sasniegt arī augstā, ja vien pēc ATD lēmuma netiktu ieviests nerentabls papildu maršruts.

Jau vēstīts, ka ATD trīs mēnešu laikā veikusi 52 pārbaudes LAP autobusos, un secinājusi, ka samazinājies iepriekš konstatēto pārkāpumu skaits. ATD skaidroja, ka iepriekš, veicot pasažieru pārvadātāju uzraudzības un kontroles pasākumus, tā konstatēja sistemātiskus noslēgtā līguma un normatīvo aktu pārkāpumus LAP darbībā. Tā rezultātā tika aicināts Sabiedriskā transporta padomei izskatīt jautājumu par līguma pirmstermiņa izbeigšanu. Šā gada 27.jūlijā padome pārvadātāju apvienībai deva pārbaudes laiku līdz 2018.gada 1.novembrim, kura laikā bija nepieciešams ieviest bezskaidras naudas norēķinu iespējas autobusos, kas apkalpo maršrutu tīkla daļu "Centrs-1A", kā arī novērst negodprātīgu rīcību saistībā ar braukšanas biļešu neizsniegšanu pasažieriem.

Sabiedriskā transporta padomes sēdē ATD ziņoja, ka pārkāpumi tiek konstatēti, bet to skaits ir mazinājies. Trīs mēnešu laika posmā tika veiktas 52 pārbaudes autobusos, kas tiek izmantoti sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanai attiecīgajā maršrutu tīkla daļā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)