Banner 980x90

Pašvaldība aicina pieteikt sakoptākos Liepājas namus

Rīga, 9.aug., LETA. Lai suminātu skaistāko un sakoptāko Liepājas namu īpašniekus, Liepājas pilsētas pašvaldība aicina pieteikt tās ēkas un teritorijas, kuru saimnieki šogad īpaši parūpējušies par savu īpašumu, aģentūru LETA informēja Liepājas pilsētas pašvaldības administrācijas Sabiedrisko attiecību un mārketinga daļā.

Pašvaldība lūdz iedzīvotājus būt atsaucīgiem un pieteikt sakoptākos īpašumus no visiem pilsētas mikrorajoniem, kā arī novērtēt citu iedzīvotāju ieguldīto darbu un izdomu sava nama teritorijas kopšanā. Tāpat savus namus konkursā var pieteikt arī paši īpašnieki.

"Pēdējo gadu laikā redzams, ka aizvien vairāk īpašumu pilsētā tiek sakopti un priecē gan pašus iemītniekus, gan arī garāmgājējus. Liela nozīme ir tam, ka vēsturisko namu atjaunošanas līdzfinansēšanas programma sāk dot pirmos redzamos rezultātus, tāpat arī daudzdzīvokļu namu iekšpagalmi arvien lielākā skaitā tiek labiekārtoti un iegūst šodienīgām funkcionalitātes prasībām atbilstošas aprises," sacīja Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks pilsētas attīstības un sadarbības jautājumos Gunārs Ansiņš.

Viņš uzsvēra, ka vislielākā nozīme jebkura īpašuma sakopšanā ir pašu namīpašnieku vēlmē, apņēmībā un entuziasmā, jo katrs iekopts dārzs vai ziedošu puķu dobe mājas priekšā ir pacietīga un neatlaidīga darba rezultāts.

Sakoptākie nami tiks vērtēti trīs kategorijās - iestādes un uzņēmumi, privātmājas, kā arī daudzdzīvokļu mājas. Ieteiktie nami un labiekārtotie dārzi tiks apskatīti klātienē, lai žūrijas komisija varētu lemt par kopīgu lēmumu.

Žūrijas komisija, kuras sastāvā ir Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks attīstības un sadarbības jautājumos Ansiņš, Liepājas pilsētas pašvaldības izpilddirektora vietnieks Didzis Jēriņš, Liepājas pilsētas galvenā māksliniece Agita Ansule, Jaunliepājas un Karostas rajonu arhitekte Iveta Ansone, dārzniece Alda Damberga, Liepājas pilsētas pašvaldības izpilddirektora biroja vadītāja Daina Matule, ainavu arhitekte Laura Stilbiņa, Vecliepājas rajona arhitekte Gunta Šnipke un sabiedrisko attiecību speciālists Aigars Štāls, vērtēs objekta sakoptību, mazo arhitektūras formu tehnisko stāvokli, apstādījumu un labiekārtojumu kvalitāti, visu arhitektūras elementu un teritorijas stilistisko vienotību, ideju, kā arī izmantoto materiālu oriģinalitāti.

Pieteikumus vai informāciju par sakoptākajiem namiem un to teritorijām ikviens iedzīvotājs ir aicināts iesniegt pašvaldībā līdz 23.augustam.

Plānots, ka konkursa žūrija piešķirs vairākas godalgas sakoptākajiem namiem, pasniedzot īpašu pie ēkas sienas piestiprināmu atzinības plāksnīti pilsētas karoga krāsās ar gadaskaitli 2019 un pilsētas karogu.

Sakoptāko namu īpašnieki tiks sveikti 6.septembrī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)