Banner 980x90

Pāvilostas "mājas-kuģa" īpašnieks esot interesējies Jūras administrācijā par iespēju to nodot ekspluatācijā

Rīga, 27.apr., LETA. Pāvilostas novada Ulmales stāvkrastā esošā "mājas-kuģa" pontona īpašnieks Argods Lūsiņš esot interesējies Latvijas Jūras administrācijā (LJA) par iespēju šo objektu nodot ekspluatācijā, aģentūrai LETA apstiprināja LJA pārstāve Sarma Kočāne.

Taču īpašnieks līdz šim nav veicis nekādas darbības, lai mainītu "mājas-kuģa" statusu. Tāpēc tas joprojām ir reģistrēts kā būvniecības stadijā esoša peldoša konstrukcija - pontons.

Tāpat Lūsiņš esot prasījis LJA skaidrojumu, kādas darbības jāveic, lai pārvietotu objektu. LJA "mājas-kuģa" īpašniekam ir izskaidrojusi iespējamos variantus objekta pārvietošanai pa jūru, atzīmēja Kočāne, piebilstot, ka LJA nav likusi nekādu šķēršļus objekta pārvietošanai pa jūru.

"Objektu var pārvietot dažādos veidos, LJA ir informējusi īpašnieku par tiem pārvietošanas veidiem, kas saistīti ar pārvietošanu pa jūru. Iespējams, ir arī citi veidi, ko LJA nevar komentēt," teica Kočāne.

Lūgta komentēt, vai un ko situācijas risināšanā varētu darīt LJA, Kočāne norādīja, ka LJA nevar risināt un tai tā nav jārisina, jo objekts neatrodas jūrā un nav peldošs. "Risinājumi ir jāmeklē īpašniekam un pašvaldībai. Pašvaldībai būtu jāatbild, uz kāda pamata un kāpēc objekts joprojām atrodas tās teritorijā," uzsvēra Kočāne.

Kā ziņots, netālu no Pāvilostas miljonāra Lūsiņa uzņēmums jūras malā ir uzslējis "māju-kuģi". Lai arī ēku celtniecība šajā vietā nav atļauta, māju atgādinošā konstrukcija tur ir tapusi, jo ir nodēvēta par būvniecības stadijā esošu pontonu. Īpašnieks ir solījis konstrukciju nolaist ūdenī, tomēr vairāku gadu garumā tas nav ticis izdarīts.

Pašvaldībai Lūsiņš solījis "māju-kuģi" aizvākt līdz šī gada 1.jūlijam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)