Banner 980x90

Pieaugot medicīnisko pakalpojumu apjomam, Liepājas Reģionālajai slimnīcai būs jāpiesaista jauni speciālisti

Ventspils, 1.febr., LETA. Tuvākajos gados, veicot Liepājas Reģionālās slimnīcas rekonstrukciju, pieaugs sniegto medicīnisko pakalpojumu apjoms, tādēļ būs nepieciešams piesaistīt jaunus speciālistus, aģentūrai LETA sacīja slimnīcas valdes priekšsēdētājs Edvīns Striks.

Slimnīcas rekonstrukcijā līdz 2022.gada beigām tiks ieguldīti gandrīz 17 miljoni eiro, uzlabojot kardioloģijas, onkoloģijas un bērnu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību un kvalitāti.

"Skaidrs, ka mūs sagaida arī jauns izaicinājums - jāpiesaista gudri, strādāt griboši, motivēti darbinieki. Ar esošo darbinieku skaitu, pieaugot medicīniskā pakalpojuma apjomam, nebūs iespējams nodrošināt šos pakalpojumus ne ambulatorā sektorā, ne stacionārā. Tāpēc arī turpināsim piesaistīt jaunos speciālistus," informēja Striks.

Šogad no bērnu kopšanas atvaļinājumiem atgriežas vairāki Liepājas Reģionālās slimnīcas ārsti - ķirurgs, bērnu ķirurgs, narkologs, hematologs un otolaringologs. Savukārt ar daļu jauno, Liepājai un apkārtējiem novadiem nepieciešamo speciālistu slimnīcai ir noslēgts rezidentūras līgums, bet daļa ir Liepājas domes stipendiāti. "Līdz ar to var jau puslīdz droši teikt, ka šie speciālisti tuvāko gadu laikā darbu sāks Liepājas Reģionālajā slimnīcā," sacīja slimnīcas vadītājs.

Rezidentūras līgumi ir noslēgti ar neirologu, rehabilitologu, reimatologu, ķirurgu, asinsvadu ķirurgu, diviem anesteziologiem, ķīmijterapeitu, trim traumatologiem, pediatru, diviem otolaringologiem, oftalmologu, neatliekamās medicīniskās palīdzības ārstu un infektologu.

Liela problēma slimnīcai ir arī jau pašreizējiem sniegto pakalpojumu apjomiem nepietiekamais medmāsu skaits, bet, lai attīstītu jaunas nodaļas, būs nepieciešams vēl vairāk medmāsu. "Tas nozīmē, ka jāstrādā arī šajā virzienā un vēl intensīvāk jāsadarbojas ar Rīgas Stradiņa universitātes Liepājas filiāli par māsu piesaisti. Sadarbība nav slikta arī līdz šim, bet jāstrādā vēl aktīvāk. Iespējams, tā varētu būt kāda speciāla māsu kursa izveide tieši Liepājas Reģionālās slimnīcas vajadzībām," nākotnes sadarbības iespējas ieskicēja Striks.

Jau ziņots, ka Liepājas Reģionālās slimnīcas rekonstrukcijā līdz 2022.gada beigām tiks ieguldīti 16,98 miljoni eiro, paredz šodien ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru (CFLA) parakstītais līgums par Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējuma 12,09 miljonu eiro apmērā piesaistīšanu šim projektam.

Projektā plānots veikt vairāku slimnīcas nodaļu pārbūves un atjaunošanas darbus, kā arī to aprīkošanu.

Projekta kopējās izmakasas ir 16 982 096 eiro. Attiecināmās izmaksas veido 14 228 677 eiro, no kurām 12 094 374 eiro jeb 85% ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums, 1 280 581 eiro jeb 9% - valsts budžeta finansējums, bet 853 723 eiro jeb 6% - Liepājas Reģionālās slimnīcas finansējums. Neattiecināmās izmaksas 2 753 419 eiro apmērā segs Liepājas pilsētas pašvaldība.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)