Banner 980x90

Porziņģis vienbalsīgi iekļauts NBA debitantu simboliskajā izlasē

Kristaps Porziņģis/ Foto: Ieva Lūka/ LETA
Kristaps Porziņģis/ Foto: Ieva Lūka/ LETA
Ņujorkas "Knicks" komandas latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis vienbalsīgi iekļauts Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas debitantu simboliskajā izlasē, ceturtdien paziņoja līga.

Porziņģis un Karls Entonijs Taunss no Minesotas "Timberwolves" saņēma maksimālo punktu skaitu balsojumā, kurā piedalījās 130 mediju pārstāvji no ASV un Kanādas.

Kā zināms, Porziņģis šonedēļ tika nosaukts par sezonas otru labāko debitantu, bet balva vienbalsīgi piešķīra Taunsam

NBA sezonas debitantu simboliskās izlases pirmajā komandā iekļuva arī Devins Bukers (Fīniksas "Suns"), serbs Nikola Jokičs (Denveras "Nuggets") un Džahlils Okafors (Filadelfijas "76ers").

Porziņģis pērn NBA draftā tika izvēlēts ar ceturto numuru. Latvietis aizvadīja teicamu debijas sezonu, 72 spēlēs caurmērā iemetot 14,3 punktus un izcīnot 7,3 atlēkušās bumbas, kā arī bloķējot 1,9 pretinieku metienus.

Porziņģis kļuva par pirmo "Knicks" debitantu kopš 1987./88.gada sezonas, kurš savā pirmajā NBA sezonā guva vismaz 1000 punktu. Iepriekš to paveica Marks Džeksons.

Sezonas pirmajos trijos mēnešos Porziņģis tika nosaukts par labāko debitantu Austrumu konferencē.

Taunss pagājušā gada vasarā NBA draftā tika izraudzīts ar pirmo numuru, un basketbolists aizvadīja teicamu pirmo sezonu. Piedaloties visās 82 regulārā čempionāta spēlēs, Taunss vidēji iemeta 18,1 punktu, izcīnīja 10,7 atlēkušās bumbas un 1,7 reizes bloķēja pretinieku metienus.

Tiesa, Porziņģis šajā sezonā no debitantiem bija vispopulārākais, jo viņa formastērpi regulārā čempionāta laikā ir bijuši ceturtie pirktākie, šajā rādītājā atpaliekot vienīgi no līgas zvaigznēm Stīvena Karija, Kobes Braienta un Lebrona Džeimsa.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)