Banner 980x90

PVD izsaka brīdinājumu lietā par dzīvnieku izmantošanu cirka izrādē Dobelē; uzsāk jaunu lietvedību par tādu pašu pārkāpumu Liepājā

Rīga, 11.aug., LETA. Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) šodien nolēma izteikt brīdinājumu SIA "Silver Show Management" par dzīvnieku izmantošanu cirka izrādē Dobelē, aģentūru LETA informēja PVD pārstāve Ilze Meistere.

PVD veicot pārbaudi SIA "Silver Show Managment" organizētajā cirka izrādē Dobelē šā gada 18.jūlijā, konstatēja, ka izrādē tiek izmantoti un izrādīti savvaļas dzīvnieki - jūras lauvas, kas ir Dzīvnieku aizsardzības likuma pārkāpums.

Ņemot vērā, ka šis izrāžu organizētājam bija pirmais šāda veida pārkāpums, PVD SIA "Silver Show Managment" par konstatētajiem pārkāpumiem Dobelē ir piemērojis administratīvo sodu – brīdinājumu.

Vienlaikus, PVD konstatējis, ka SIA "Silver Show Managment" savvaļas dzīvniekus iekļāvis arī 3.augustā notikušajā izrādē Liepājā, tādēļ arī par šo gadījumu uzsākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Meistere, paredzams, ka par Liepājā konstatēto pārkāpumu cirka izrāžu organizētājam PVD piemēros naudas sodu.

Taujāta, kad varētu būt zināms lēmums lietā par pārkāpumiem Liepājā, PVD pārstāve norādīja, ka tas varētu būt sagaidāms septembra sākumā.

Kā ziņots, PVD sācis administratīvo lietvedību par jūras lauvu izmantošanu cirka izrādē Dobelē.

PVD inspektori 18.jūlijā veica pārbaudi cirka izrādē Dobelē. Pārbaudes laikā konstatēts, ka izrādē piedalās jūras lauvas, kas ir Dzīvnieku aizsardzības likuma normu pārkāpums, jo savvaļas sugas dzīvniekus aizliegts izrādīt publiski kā atrakciju dzīvniekus.

Par konstatēto pārkāpumu tika sākta administratīvā pārkāpuma lietvedība. Lēmums administratīvā pārkāpuma lietā tika pieņemts atbilstoši Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā noteiktajai kārtībai.

SIA "Silver Show Management" Dobelē, laukumā pretī novada domes ēkai, rīkoja šovu, kurā piedalījās cirka zvaigznes no Francijas, Apvienotās Karalistes, Ukrainas, Krievijas, Kirgizstānas, Moldovas un Kenijas. Lai gan 13.jūlijā stājušies spēkā grozījumi Dzīvnieku aizsardzības likumā, kas aizliedz apmācīt un izmantot savvaļas dzīvniekus cirka izrādēs, pasākuma aprakstā pieteiktas jūras lauvas, papagaiļi, pērtiķi un Āfrikas zebras.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka SIA "Silver Show Management" īpašnieks un vadītājs ir Leonīds Florovs. Ar pašu Florovu aģentūrai LETA sazināties neizdevās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)