Banner 980x90

"Knicks" nespēj revanšēties "Heat"; Porziņģim piecas piezīmes un priekšlaicīgi noslēgta spēle

Foto: Peter Foley/ EPA
Foto: Peter Foley/ EPA

Precizēts - piecas piezīmes nenozīmē priekšlaicīgas spēles beigas; papildināts viss teksts

Latviešu talantīgais basketbolists Kristaps Porziņģis piektdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē guva 11 punktus un savāca piecas personiskās piezīmes, kamēr viņa pārstāvētā komanda Ņujorkas "Knicks" cieta trešo neveiksmi pēc kārtas.

"Knicks" savā laukumā ar 78:97 (27:26, 22:24, 14:24, 15:23) piekāpās Maiami "Heat" vienībai, kurai arī pirmdien izbraukumā zaudēja ar gandrīz identisku rezultātu 78:95.

Šis bija jau trešais "Knicks" zaudējums pēc kārtas. Zīmīgi, ka pirms tam klubs uzvarēja četrās spēlēs pēc kārtas, taču savu panākumu sēriju pārtrauca, spēlējot tieši pret "Heat".

Tikmēr "Heat" komanda "Knicks" basketbolistus pieveikuši jau astoņās savstarpējās spēlēs pēc kārtas.

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 23 minūtes un 44 sekundes, kā laikā guva 11 punktus un dalīja komandas rezultatīvākā spēlētāja godu. Latvietis realizēja piecus no desmit divpunktu metieniem un vienu no diviem soda metieniem, taču netrāpīja vienīgo tālmetienu. Tāpat basketbolista kontā astoņas atlēkušās bumbas, trīs bloķēti metieni, divas pārtvertas bumbas un trīs kļūdas.

Tāpat mājiniekiem 11 punktus guva komandas līderis Karmelo Entonijs, kurš gan netrāpīja savus noslēdzošos astoņus metienus mačā, bet desmit punktus pievienoja franču basketbolists Kevins Serafans.

"Knicks" šajā mačā "Heat" basketbolistiem izrādīja sīvu pretestību līdz pat trešās ceturtdaļas vidum. Taču tad viesu komanda lauza cīņas gaitu un pakāpeniski sāka palielināt rezultāta pārsvaru, ko noturēja līdz pat dueļa beigām.

Tikmēr "Heat" vienībā ar 25 punktiem izcēlās Džeralds Grīns, kuram šis bija sezonas augstākais rezultāts, 20 punktus pievienoja Kriss Bošs, bet 17 punktus guva Dveins Veids.

Zīmīgi, ka šajā spēlē Maiami klubam nepalīdzēja Luols Dengs, kurš iepriekšējā duelī ar "Knicks" sedza tieši pretinieku līderus Entoniju un Porziņģi.

Lai arī latvietis, kā jau ierasts, maču sāka starta pieciniekā, statistikas ailītēs Porziņģis atzīmējās vien piektajā minūtē, realizējot savu pirmo metienu šajā mačā. Tiesa, ja iepriekšējā spēlē pirmie punkti tika gūti otrā puslaika sākumā, tad šoreiz talantīgajam basketbolistam tas izdevās jau spēles sākumā.

Turpinājumā Porziņģis tika pie divām atlēkušām un vienas pārtvertas bumbas, taču netrāpīja divus divpunktu metienus. Pēc tam latvietis trāpīja vienu no diviem soda metieniem, taču trīs minūtes pēc pirmā realizētā groza basketbolists tika nomainīts. Tobrīd mājinieki vēl bija vadībā ar 13:11.

Porziņģis laukumā atgriezās pēc astoņām minūtēm. Arī tobrīd Ņujorkas klubs apsteidza pretiniekus par diviem punktiem (30:28). Šoreiz latvietis laukumā pavadīja tikai sešas minūtes, jo paralēli dažām izcīnītām atlēkušām bumbām un skaisti realizētam "slam-dunk", Porziņģis īsā laikā nopelnīja trīs personiskās piezīmes.

Talantīgais latvietis spēli atsāka līdz ar otro puslaiku. Tieši pēc Porziņģa un viņa komandas biedra Robina Lopesa realizētiem divpunktu metieniem, "Knicks" atguva vadību šajā spēlē (53:52). Laukumā latvietis gan ilgi neatradās, jo otrā puslaika ceturtajā minūtē viņš nopelnīja ceturto personisko piezīmi, pēc kā uzreiz tika nomainīts.

Zīmīgi, ka drīz pēc tam "Heat" basketbolisti lauza spēles gaitu, kas viņiem ļāva trešo ceturtdaļu noslēgt ar 11 punktu pārsvaru (74:63).

Noslēdzošā ceturkšņa trešajā minūtē Porziņģis atgriezās laukumā. Latvietis šajā ceturtdaļā realizēja divus metienus no tuvās distances un izcīnīja divas atlēkušās bumbas, bet tāpat pieļāva divas kļūdas un nopelnīja piekto personisko piezīmi. Atlikušajās minūtēs mājinieki nespēja atspēlēt "Heat" iekrāto rezultāta pārsvaru, līdz ar to piedzīvoja kārtējo zaudējumu šo abu komandu savstarpējā mačā.

"Knicks" komanda ar astoņiem panākumiem 17 spēlēs ieņem 11.vietu Austrumu konferences kopvērtējumā, kamēr "Heat" ar desmit panākumiem 15 mačos šajā konferencē ir trešajā pozīcijā.

Turpinājumā Ņujorkas klubu sagaida vēl trīs mājas spēles. Svētdien tas spēkosies ar Hjūstonas "Rockets", nākamo trešdien uzņems Filadelfijas "76ers", bet divas dienas vēlāk spēlēs ar Bruklinas "Nets".

"Knicks" Porziņģi izvēlējās šīs vasaras NBA draftā ar ceturto numuru.

Līdz šim pasaules spēcīgākajā basketbola līgā bija spēlējuši tikai divi Latvijas basketbolisti - Andris Biedriņš savas karjeras laikā pārstāvēja Goldensteitas "Warriors" un Jūtas "Jazz". Viņš 516 regulārā čempionāta spēlēs vidēji guva 6,3 punktus un izcīnīja 7,0 atlēkušās bumbas, 2008./2009.gada sezonā vidēji pat gūstot 11,9 punktus un savācot 11,2 atlēkušās bumbas.

Savukārt pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados Gundars Vētra aizvadīja 13 spēles Minesotas "Timberwolves" komandā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)