Banner 980x90

"Lielais dzintars" saņēmis Latvijas Arhitektūras gada balvu

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Ceturtdien, 19.maija vakarā svinīgā ceremonijā kinoteātra "Splendid Palace" telpās notika Latvijas Arhitektūras gada balvas 2016 apbalvošana, kurā Liepājas daudzfunkcionālais kultūras centrs "Lielais dzintars" saņēma sudraba ananasu jeb otru augstāko apbalvojumu Latvijas arhitektūrā, pilsētas informācijas portālu Liepaja24.lv informēja SIA "Lielais Dzintars" Sabiedrisko attiecību vadītāja Elizabete Hartmane.

Latvijas Arhitektūras gada balva 2016 (sudraba ananass) piešķirta:

1.Liepājas daudzfunkcionālais kultūras centrs "Lielais dzintars" (autors Folkers Gīnke)

2.Dzintaru koncertzāle (autors SIA "Arhitektu birojs Jaunromāns un Ābele")

3.Maltas vidusskolu rekonstrukcija (autors SIA "SAALS")

Latvijas Arhitektūras Lielā gada balva 2016 (zelta ananass) piešķirta: Latvijas Nacionālais mākslas muzejs (autori "Processoffice" UAB, Andrius Skiezgelas Architecture, SIA "Arhitektoniskās izpētes grupa")

Lai novērtētu aizvadītā gada arhitektūras sasniegumus, 51 iesniegto darbu sākotnēji vērtēja nacionālā žūrija astoņu ekspertu sastāvā, savukārt tālāko pusfinālistu vērtēšanu veica starptautiskā žūrija - arhitekti Pēters Loo (Igaunija), Marius Šaliamoras (Lietuva), Eva Kuriloviča (Polija), kā arī dizainere un publiciste Tamāra Šafrīra (Izraēla/ Nīderlande).

Apbalvošanas ceremonijā piedalījās un klātesošos uzrunāja Latvijas Republikas kultūras ministre Dace Melbārde un Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens.

Balvu saņēma Liepājas koncertzāles "Lielais dzintars" vadītāja Baiba Bože un arhitekta Folkera Gīnkes pārstāvji Latvijā Juris Poga un Astra Poga.

Latvijas Arhitektūras gada balva ir ikgadējs nacionālais arhitektūras konkurss ar mērķi apzināt un popularizēt Latvijas arhitektūras labākos sniegumus un veicināt arhitektūras augstvērtīgu attīstību. Tas ir Latvijas arhitektūras gada lielākais notikums, atzīts par valstiski nozīmīgu pasākumu, un pati balva ir augstākais apbalvojums Latvijas arhitektūrā.

Latvijas Arhitektūras gada balvu organizē Latvijas Arhitektu savienība sadarbībā ar Latvijas Republikas Kultūras ministriju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)