Banner 980x90

"Lielajā dzintarā" notiks Ričarda Klaidermana koncerts

Publicitātes foto/ Foto: Liepaja.lv
Publicitātes foto/ Foto: Liepaja.lv
Liepājā, koncertzālē "Lielais dzintars", trešdien, 5.februārī plkst 19.00 notiks franču pianista Ričarda Klaidermana (Richard Clyderman, dzimis Philippe Pages) koncerts. Mākslinieks uzstāsies kopā ar stīgu orķestra pavadošo sastāvu. Koncerta programmā izskanēs jau pazīstami Klaidermana skaņdarbi un pasaules klasika, kā arī pavisam jauni, īpaši stīgu instrumentiem veidoti aranžējumi.

Mākslinieks, kura vārds uzrunā pats par sevi un liekus komentārus neprasa - mūziķis, kurš visā pasaulē profesionāļu aprindās novērtēts, kā personība, kura klaviermūzikas popularizēšanā darījusi vairāk nekā jebkurš cits mūziķis kopš Baha.

Klaidermans uzstājies uz vienas skatuves ar Londonas, Tokijas, Austrijas un Honkongas simfoniskajiem orķestriem. Šī jau būs otrā reize, kad Liepājas Simfoniskajam orķestrim ir radusies iespēja kopīgai sadarbībai ar pianistu un aranžētāju, kurš iekarojis daudzu klausītāju sirdis visā pasaulē.

Klaidermans ir plaši pazīstams franču pianists, kurš sacerējis mūziku arī filmām un mūzikliem. Viņš rada mūziku dažādām gaumēm - no klasikas līdz džezam, bet visvairāk pazīstams ar savām romantiskajām melodijām.

Ričards Klaidermans karjeras laikā ir radījis vairāk nekā 1300 skaņdarbu, viņa īpašumā ir 167 zelta un 70 platīna albumi, tāpat viņš ir vairāk nekā 35 muzikālu apbalvojumu laureāts. Mūzikas kritiķi izteikušies, ka Klaidermans klaviermūzikas popularizēšanā ir darījis vairāk nekā jebkurš cits mūziķis kopš Baha.

Ričards Klaidermans Latvijā viesojies vairākas reizes, bet uz koncertzāles "Lielais dzintars" skatuves kāps pirmo reizi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)