Banner 980x90

"Liepāja" Čempionu līgu sāks ar 2.kvalifikācijas kārtu

Publicitātes foto
Publicitātes foto
UEFA vadība lēmusi nepielaist pie starptautiskajiem klubu turnīriem Kosovas komandas, līdz ar to kļuvis skaidrs, ka Latvijas čempione "Liepāja" dalību UEFA Čempionu līgā sāks ar 2.kvalifikācijas kārtu, raksta portāls "sportacentrs.com".

Parasti Latvijas čempione Čempionu līgu sāk ar kvalifikācijas turnīra 2.kārtu, jo 1.kārtā piedalās vājāko asociāciju (šogad 47.-54.) čempiones. Latvijai pagājusī vasara bija salīdzinoši veiksmīga un no riskantās 46.vietas izdevās pacelties uz 42.vietu, taču UEFA rangu ņem vērā ar vienas sezonas nobīdi, proti, šogad Latvijai Eirokausos jāstartē kā Nr.46 Eiropā.

Bažas radīja Kosovas uzņemšana UEFA saimē. Līdz ar to Kosovas čempionei būtu jāsāk dalība no 1.kārtas, taču, lai tajā nebūtu nepāra skaits komandu, uz 1.kārtu būtu jāiet arī 46.vietas īpašniecei no Latvijas. Bija gan neskaidrības par to, vai Kosovas klubi spēs iziet UEFA Licencēšanu un finanšu "Fair Play". Tagad noskaidrojies, ka Kosovas pusei nav izdevies nokārtot visas saistības, tāpēc "Liepāja" tomēr varēs startēt jau no 2.kārtas.

"Liepājas" potenciālo pretinieču pulkā ir 17 klubi, - vismaz līdz izlozes dienai, kad UEFA komandas sadala mazākās grupās lielākoties pēc reģionālā principa.

Pagaidām iespējamās pretinieces ir šīs komandas: Austrijas "Red Bull Salzburg", Skotijas "Celtic", Kipras APOEL, Baltkrievijas BATE (Kaspars Dubra), Polijas "Legia", Horvātijas "Dinamo" (Z), Bulgārijas "Ludogorets", Dānijas "Copenhagen", Azerbaidžānas "Qarabağ", Norvēģijas "Rosenborg", Kazahstānas "Astana", Moldovas "Sheriff", Albānijas "Skënderbeu", Serbijas "Red Star", Gruzijas "Dinamo" (T), Islandes FH un Slovākijas "Trenčín".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)