Banner 980x90

"Liepāja"/"Triobet" savā laukumā cenšas nodrošināt LBL bronzas medaļas

Liepaja24.lv
Liepaja24.lv
"Liepāja"/"Triobet" komanda pirmdien, 30.maijā, savā laukumā mēģina trešo reizi pārspēt pagājušās sezonas vicečempionus "Ventspili" un nodrošināt sev "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) bronzas medaļas.

Abu vienību duelis Liepājas olimpiskajā centrā sāksies plkst.19.30.

Šobrīd "Liepāja"/"Triobet" sērijā līdz trim uzvarām atrodas vadībā ar 2-1 un jau šodien var tikt pie kārotajām bronzas medaļām.

Jau ziņots, ka šī dueļa pirmajā spēlē tieši pirms nedēļas "Liepāja"/"Triobet" viesos izcīnīja uzvaru ar 83:75, bet otrajā mačā vēju pilsētas basketbolisti guva panākumu ar 98:90.

Savukārt trešajā spēlē sestdien ventspilnieki savā laukumā bija pārāki ar 96:65.

Ja šajā sērijā būs nepieciešama piektā spēle, tā notiks jau otrdien Ventspilī.

"Ventspils" basketbolisti pusfinālā ar 2-3 atzina čempionvienības "VEF Rīga" pārākumu. Ventspilnieki sērijā bija nokļuvuši iedzinējos ar 0-2, taču spēja panākt neizšķirtu. Tomēr sērijas izšķirošajā, piektajā, spēlē uzvaru saspringtā cīņā ar 75:73 guva "VEF Rīga" komanda.

Tāpat ventspilnieki pusfināla sērijas pirmajā mačā zaudēja komandas līderi Kristapu Janičenoku, kuram plīsusi Ahileja cīpsla un sezona viņam ir beigusies.

Tikmēr "Liepāja"/"Triobet" pusfināla sērijā ar 0-3 piekāpās regulārā čempionāta uzvarētājai "Valmiera"/ORDO.

Finālā rezultāts starp "VEF Rīga" un "Valmiera"/ORDO komandām ir neizšķirts 3-3. Sērijas izšķirošais mačs otrdien notiks Valmierā.

Izslēgšanas turnīru "Ventspils" kā pamatturnīra otra labākā komanda sāka no pusfināla, savukārt "Liepāja"/"Triobet" ceturtdaļfinālā ar 3-0 pārspēja "Jūrmala"/"Fēnikss" vienību.

LBL regulārajā čempionātā "Ventspils" un "Liepāja"/"Triobet" komandas savā starpā tikās četras reizes, trīs panākumus izcīnot ventspilniekiem, bet reizi uzvarot Liepājas klubam.

"Ventspils" kopš 1996.gada katru sezonu LBL ir spējusi izcīnīt medaļas - deviņas zelta, septiņas sudraba un trīs bronzas.

Savukārt Liepājas komandai LBL vēsturē ir četras godalgas. 1997.gadā startējot ar nosaukumu "Baltika" tika izcīnīts sudrabs, 2000.gadā basketbola klubs "Liepāja" ieguva bronzu, bet 2011. un 2012.gadā pie bronzas tika arī "Liepājas lauvas".

Regulārā turnīra uzvarētāja "Valmiera"/ORDO LBL finālā spēlē pirmo reizi, savukārt "VEF Rīga" izšķirošajos mačos piedalās jau septīto gadu pēc kārtas, lūkojot atkārtot 2011., 2012., 2013.gadā un pērn gūto panākumu, kad kļuva par valsts čempioniem.

Pagājušā gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot "Ventspili".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)