Banner 980x90

"LMT Summer Sound" festivāls izvirzīts Eiropas Festivālu balvai

Publicitātes foto
Publicitātes foto
"LMT Summer Sound" festivāls izvirzīts starptautiskai Eiropas populārās mūzikas festivālu balvai "European Festival Awards" kā labākais vidējā lieluma festivāls, pilsētas informācijas portāls Liepaja24.lv uzzināja Liepājas pilsētas pašvaldībā.

Eiropas mūzikas industrijā sākusies cīņa par labākā aizvadītās vasaras mūzikas festivāla godu – notiek balsošana par Eiropas Festivālu balvas (European Festival Awards) ieguvējiem, un tajā šogad nominēts arī Baltijā viens no lielākajiem mūzikas festivāliem "LMT Summer Sound". Liepājas pludmalē tas šogad pulcēja aptuveni 25 000 apmeklētāju, bet "LMT Straume" tiešraidē to vēroja vairāk kā 50 000 skatītāju. Organizatori stāsta, ka šis gads vērtējams kā īpaši izdevies un jau šobrīd sācies aktīvs darbs pie 2017.gada.

Eiropas Festivālu balva tiks pasniegta jau astoto reizi. Par balvu kategorijā Labākais vidējā lieluma festivāls šogad cīnīsies ap 75 festivālu no visas Eiropas, un to fani līdz 31.oktobrim varēs piedalīties balsojumā internetā. Rezultāti tiks apkopoti līdz 21.novembrim, kad tiks publiskoti katras kategorijas divdesmit labākie festivāli.

"Festivāls ir kļuvis par iecienītu vasaras atpūtas galamērķi ar savu pievienoto vērtību. Divu dienu garumā pašā jūras krastā spējam piedāvāt plašu mūzikas un izklaides programmu. Apmeklētāji var baudīt vietējo un ārzemju mākslinieku mūziku, nodoties dažādām atrakcijām, atpūsties pludmalē. Ar katru gadu novērojam arvien lielāku interesi arī no kaimiņvalstu apmeklētājiem, tādēļ noteikti vēlamies izskanēt skaļāk ārpus Latvijas robežām, lai ārvalstu ciemiņu kļūtu vēl vairāk," stāsta "LMT Summer Sound" direktore Linda Zajarska. 

Sešu gadu laikā "LMT Summer Sound" kļuvis par vienu no lielākajiem mūzikas notikumiem Baltijā. Līdz šim uz festivāla skatuvēm uzstājušās vairākas populāras ārzemju un vietējās zvaigznes – Calvin Harris, "Lost Frequencies", "Nico & Vinz", "Milky Chance", "Pet Shop Boys", "Mumiy Troll", "MIKA", "King Charles", "Prāta Vētra", un daudzi citi. Festivāls piedāvā bagātīgu izklaides un atrakciju programmu, kā arī nakts ballītes ar labākajiem Latvijas dīdžejiem.

Atskata video no šī gada festivāla pirmās dienas redzams šeit.

Finālā iekļuvušos festivālus vērtēs īpaša mūzikas industrijas ekspertu veidota žūrija, bet uzvarētājus paziņos Eiropas lielākās mūzikas industrijas konferences Eurosonic Noorderslag atklāšanas vakarā 2017.gada 11.janvārī Groningenā, Nīderlandē.

Uz LMT Summer Sound festivālu ielūdz Latvijas Mobilais Telefons, atbalsta AS Aldaris, Liepājas Dome un Liepājas kultūras pārvalde, iesaka Radio SWH.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)