Banner 980x90

"Vienotības" Liepājas nodaļa rosinās sasaukt partijas ārkārtas kongresu

Foto: Ieva Čīka/ LETA
Foto: Ieva Čīka/ LETA

Partijas "Vienotība" Liepājas nodaļa nolēmusi martā Liepājā organizēt partijas reģionālo nodaļu sapulci, kurā paudīs aicinājumu organizēt "Vienotības" ārkārtas kongresu ātrāk nekā 29.oktobrī, aģentūru LETA informēja "Vienotības" Liepājas nodaļas vadītājs Armīns Robežnieks.

Robežnieks neslēpa, ka "Vienotības" Liepājas nodaļa nav apmierināta ar partijas valdes vakar pieņemto lēmumu jautājumu par Ilzes Viņķeles un Lolitas Čigānes izslēgšanu uzdot vērtēt Ētikas komisijai, nevis šo jautājumu uzreiz izlemt pašai valdei.

"Vienotības" Liepājas nodaļa šodien citām reģionālajām nodaļām izplatījusi aicinājumu martā piedalīties partijas reģionālo nodaļu sapulcē, lai diskutētu par partijā sasāpējušajiem jautājumiem. Pašlaik plānots, ka sapulce varētu notikt 11.martā nesen atklātajās "Vienotības" Liepājas atvērtā biroja telpās. Uz šo sapulci būs aicināti arī "Vienotības" valdes un Saeimas frakcijas pārstāvji. Tiesa, strauju notikumu pavērsienu gadījumā iespējamas arī izmaiņas sapulces norises laikā, pieļāva Robežnieks.

Pēc Robežnieka teiktā, prasība par Viņķeles un Čigānes izslēgšanu šajā sapulcē būšot sekundārs jautājums. "Primārais jautājums būs partijas pašanalīze - kurp mēs tālāk gribam iet," uzsvēra "Vienotības" Liepājas nodaļas vadītājs. Sapulcē plānots rosināt sasaukt "Vienotības" ārkārtas kongresu nevis 29.oktobrī, bet gan krietni ātrāk. "Vienotības" Liepājas nodaļas vadītājs uzskata, ka ārkārtas kongress būtu jāsarīko "pirms vasaras brīvdienām". Robežnieks to pamato ar to, ka rudenī partijas reģionālo nodaļu galvenā uzmanība jau būs jāvelta 2017.gadā gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām.

Kā ziņots, partija "Vienotība" 29.oktobrī rīkos ārkārtas kongresu, vakar pēc partijas valdes sēdes žurnālistiem pastāstīja partijas līdere Solvita Āboltiņa.

Vaicāta, vai tas būs kārtējais vai tomēr ārkārtas kongress, Āboltiņa sacīja, ka pēc būtības tas būs ārkārtas kongress. Viņa skaidroja - kongresam jānotiek gada laikā, bet iepriekšējais norisinājās pērn decembrī.

Partijas līdere nekomentēja, vai atkārtoti kandidēs uz politiskā spēka vadītājas amatu. Viņa norādīja, ka pašlaik šis nav dienaskārtības jautājums.

Kā vēstīts, kārtējais "Vienotības" kongress bija plānots šā gada nogalē. No atsevišķu partijas biedru puses iepriekš ir izskanējis, ka būtu vēlams ārkārtas kongress.

Jau vēstīts, ka pēc garām diskusijām partijas "Vienotība" valde pirmdien, 15.februārī, nolēma jautājumu par Viņķeles un Čigānes izslēgšanu no politiskā spēka lūgt vērtēt partijas Ētikas komisijai.

Iesniegumu ar aicinājumu izskatīt Viņķeles un Čigānes izslēgšanu no partijas iesniedza Liepājas, Neretas un Rēzeknes nodaļas, kā arī atsevišķi Rīgas nodaļas biedri, žurnālistiem pēc valdes sēdes pastāstīja partijas līdere Solvita Āboltiņa.

Viņķele un Čigāne pārstāv tā dēvēto "Vienotības" Saeimas frakcijas sešinieku, kas valdības veidošanas laikā uzstāja uz nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK dalību koalīcijā, kā arī neatbalstīja partijas līderes Āboltiņas kandidatūru premjera amatam. Arī citos jautājumos "sešinieks" mēdza neatbalstīt partijas vadības lēmumus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)