Banner 980x90

Rallija "Kurzeme" rīkotāji aicina atbildīgi izturēties pret vidi

Gatavojoties rallija "Kurzeme" 50 gadu jubilejas svinību kulminācijai, ātruma festivālam - rallijam "Kurzeme 2015", biedrība "Liepājas rallija komanda" aicina iedzīvotājus izturēties atbildīgi pret apkārtējo vidi, šķirot atkritumus un lietot krāna ūdeni, aģentūru LETA informēja rallija preses pārstāvis Dzintars Hmieļevskis.

"Rallijs "Kurzeme" šogad svin savu 50 gadu jubileju, un šī cienījamā gadskārta mūs mudinājusi daudz domāt gan par Baltijā senākā autorallija pagātni un nākotni, gan arī dalībnieku un skatītāju paradumiem - kādu vidi atstāsim nākamajām paaudzēm," paudis Liepājas rallija komandas vadītājs Uldis Hmieļevskis.

Kaut automašīnas rada dabas piesārņojumu, pamazām tās kļūst videi arvien draudzīgākas. Tāpat sportistiem un mehāniķiem servisa zonā jāievēro stingri vides aizsardzības noteikumi degvielas un eļļu lietošanā. Šogad ātruma festivāla - rallija "Kurzeme" - ēdināšanas uzņēmumi aicināti lietot biodegradablus traukus, kā arī šķirot un kompostēt atkritumus. Festivālam piesaistīti sadarbības partneri, kas videi draudzīgus paradumus padara ērtus un patīkamus arī liela masu pasākuma apmeklētājiem.

Kā vēsta organizatori, par tūlītēju ieguvumu, ko sniedz pārdomāta resursu izmantošana, katrs var pārliecināties, fasētā dzeramā ūdens vietā izvēloties krāna ūdeni. Lai mudinātu atsaukties šim aicinājumam, Liepājas rallija komanda ar Latvijas Vides aizsardzības fonda finansiālu atbalstu visiem sportistiem izgatavojusi vairākkārt izmantojamu ūdens pudeli. SIA "Liepājas ūdens" pasākuma dalībniekus aicina šīs vairākkārt lietojamās pudeles vai citus ūdens traukus uzpildīt ar Liepājas ūdeni no publiski pieejamajiem brīvpieejas krāniem vai ūdens krāniem naktsmītnēs un dzīvesvietās.

"Pēdējos gados Liepājas ūdensapgādes infrastruktūrā veiktas lielas investīcijas, un mēs aicinām liepājniekus un pilsētas viesus izbaudīt smagā darba augļus un lietot uzturā krāna ūdeni. Dzeramā ūdens kvalitāte no patērētāju krāniem tiek regulāri pārbaudīta, un analīžu rezultāti liecina, ka dzeramais ūdens atbilst visām kvalitātes prasībām. Turklāt krāna ūdens ir daudz lētāks par veikalos pieejamo fasēto ūdeni," paudis SIA "Liepājas ūdens" valdes priekšsēdētājs Andis Dejus.

Ik gadu Latvijā atkritumos nonāk 35 900 tonnu plastmasas, un tie ir vairāk nekā 18 kilogrami plastmasas vidēji uz vienu iedzīvotāju. SIA "Liepājas RAS" un citi atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumi nodrošinās atkritumu šķirošanas iespējas Ātruma festivāla norises vietās.

Tāpat organizatori domājuši arī par rallija "Kurzeme" mazākajiem apmeklētājiem - 29.augustā Liepājā un Vecpils krosa trasē bērni varēs piedalīties radošajās darbnīcās un mācīties piešķirt lietām otro mūžu.

Ātruma festivāls - rallijs "Kurzeme 2015" - notiks no 27. līdz 30.augustam, piedāvājot sacensības dažādās motoru sporta disciplīnās. Tā centrālais notikums būs rallija "Kurzeme" 50 gadu jubilejas svinības.

Pēdējā desmitgadē rallijs "Kurzeme" ir attīstījies par motoru sportam veltītu ātruma festivālu, kas vienuviet ļauj vērot gan dažādas autosporta disciplīnas, sākot no tradicionālā autorallija līdz pat kartinga un standartautomašīnu sacensībām, gan arī izcilākos Ziemeļvalstu motosportistus un ātrumlaivu pilotus.

Šogad festivāla apmeklētājus priecēs Ziemeļeiropas čempionāts ielas motociklu triku braukšanā "Streetbike Freestyle Kurland Stunt 2015" un pirmais Latvijas čempionāts motorolleriem "Scooter Stunt 2015". Savukārt sportistiem sarežģītajā Liepājas tirdzniecības kanālā noritēs Latvijas atklātā čempionāta ūdensmotosportā ātrumlaivām noslēdzošais posms.

Ātruma festivālu svētdien, 30.augustā, noslēgs Latvijas čempionāts rallija supersprintā un KTSK Vasaras kausa posms.
Rallijs "Kurzeme" būs arī Latvijas autorallija čempionāta posms.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)