Banner 980x90

Rinkēvičs: Latvija nopietni pildīs savas saistības iepretim visiem sabiedrotajiem

Edgars Rinkēvičs/ Foto: Lita Krone/ LETA
Edgars Rinkēvičs/ Foto: Lita Krone/ LETA
Latvija savā praktiskajā darbā jau ir apliecinājusi, ka ļoti nopietni pilda savas saistības iepretim visiem sabiedrotajiem un turpinās to darīt, aģentūrai LETA sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V), kurš pašlaik uzturas darba vizītē ASV.

Lūgts komentēt ASV Republikāņu partijas prezidenta amata kandidāta Donalda Trampa izteikumu, ka ASV viņa vadībā varētu neaizsargāt dažas NATO dalībvalstis pret iespējamo Krievijas uzbrukumu, ministrs sacīja, ka Latvija pilda savas saistības un ar praktisku darbu to ir pierādījusi vairākās pasaules vietās.

Viņš arī sacīja, ka Latvija ir gatava sniegt palīdzīgu roku sabiedrotajiem arī turpmāk un sagaida to pašu no pārējiem. Ministrs arī ir pārliecināts, ka visi sabiedrotie NATO 5.panta kontekstā nopietni izturēsies pret savām saistībām.

Ministrs arī aicināja neaizmirst, ka atbildība par savas valsts drošību ir arī pašu rokās, piebilstot, ka Latvijai, salīdzinot ar pagājušo gadu, ir otrs straujākais aizsardzības budžeta pieaugums NATO.

"Taču mums vēl ir jādara viss, lai savas saistības arī šajā jomā, kā esam paziņojuši, konsekventi pildītu," viņš piebilda.

Kā ziņots, Tramps intervijā laikrakstam "The New York Times" Ohaio štata Klīvlendas pilsētā notiekošā republikāņu nacionālā konventa laikā pavēstīja, ka ASV viņa vadībā varētu neaizsargāt dažas NATO dalībvalstis, ja tām grasītos uzbrukt Krievija.

Uz laikraksta jautājumu par Krievijas aktivitātēm, kas satrauc Baltijas valstis, republikāņu kandidāts atbildēja, ka Krievijas uzbrukuma gadījumā viņš vispirms izvērtētu, "vai tās ir pildījušas savas saistības pret mums", iekams lemtu, vai sniegt tām palīdzību.

Lietuva ilgu laiku aizsardzības izdevumu ziņā atpalika no citām NATO valstīm, bet pēdējo gadu laikā, reaģējot uz Krievijas rīcību Ukrainā un militārajām aktivitātēm Baltijas jūras reģionā, tos konsekventi palielinājusi un saskaņā ar alianses datiem šogad iekļuvusi dalībvalstu pirmajā desmitniekā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)