Banner 980x90

Rundāles pilī jūnijā Liepājas Simfoniskā orķestra izpildījumā būs dzirdama franču un itāļu neoklasicisma mūzikas programma

Rīga, 23.maijs, LETA. 1.jūnijā plkst.17 Rundāles pils Baltajā zālē būs klausāms Liepājas Simfoniskā orķestra koncerts "Franču un itāļu neoklasicisms", aģentūru LETA informēja Rīgas Senās Mūzikas centa pārstāve Laura Šarova.

Atskaņojumā līdz ar orķestri uzstāsies Londonā rezidējošā Latvijas jaunā vijolniece Eva Ter-Sarkisova, kā arī soprāns Ilze Grēvele-Skaraine un diriģents Māris Kupčs.

Pasākuma vienojošais motīvs ir senās mūzikas renesanse 20.gadsimta mūzikā.

Koncertā izskanēs pēdējos gados Latvijā mazāk dzirdēti 20.gadsimta sākuma komponistu Morisa Ravēla un Otorīno Respīgi skaņdarbi, kuru pamatā abu komponistu kaismīgā aizraušanās ar seno mūziku, kas tolaik kļuva aizvien biežāk dzirdama koncertos daudzviet Eiropā. Klausītājus gaida tikšanās gan ar senās mūzikas tēmu burtiskiem citātiem, kā svītā "Kuperēna piemiņai" un svītā "Putni", gan renesanses un baroka mūzikas formu stilizācijām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)