Banner 980x90

"SEB banka" piešķīrusi 11,8 miljonu eiro kredītu Liepājas ostas infrastruktūras pilnveidošanai

Rīga, 2.okt., LETA. "SEB banka" piešķīrusi 11,8 miljonu eiro ilgtermiņa kredītu Liepājas speciālajai ekonomiskajai zonai (SEZ) ostas infrastruktūras pilnveidošanai, aģentūrai LETA pavēstīja bankas ārējās komunikācijas vadītājs Mārtiņš Panke.

Viņš informēja, ka ar bankas piešķirtajiem līdzekļiem tiks līdzfinansēti vairāki Eiropas Savienības fondu projekti, kuru mērķis ir Liepājas brīvostas baseina hidrotehnisko aizsargbūvju atjaunošana un kuģu ceļa padziļināšana, kā arī Karostas hidrotehnisko būvju atjaunošana un Ziemeļu vārtu atvēršana kuģu kustībai.

Panke piebilda, ka Liepājas ostu no vēja un viļņu iedarbības sargā sarežģīta hidrotehnisko aizsargbūvju sistēma, kuru veido trīs vārti, kas savieno ostas akvatoriju ar atklāto jūru. Pašlaik daļa no aizsargbūvēm ir neapmierinošā vai pat avārijas stāvoklī, un no trim jūras vārtiem iespējams izmantot tikai divus. Šie faktori ierobežo un apgrūtina Liepājas ostas darbību un attīstības iespējas.

"Tikai pārdomāti un uzņēmēju vajadzībām atbilstoši ieguldījumi infrastruktūras attīstībā var nodrošināt stabilu ostas darbību," atzīmēja Liepājs SEZ pārvaldnieks Jānis Lapiņš.

Savukārt "SEB bankas" valdes loceklis Arnis Škapars minēja, ka attiecīgo projektu ekonomiskais mērķis ir stiprināt Liepājas ostas konkurētspēju. "Sakārtojot ūdens ceļus un uzlabojot kuģošanas drošību, ostā varēs ienākt vairāk kuģu, un projekta rezultātā uzlabosies arī ostas darba efektivitāte. Osta ir arī nozīmīgs darba devējs, tādēļ šī projekta īstenošana nesīs ieguvumus visai pilsētai," viņš sacīja.

Plānots, ka projektu rezultātā uzlabosies arī kuģošanas drošība Liepājas ostā, it īpaši lieltonnāžas kuģiem. Samazināsies nepieciešamība kuģu piekraušanu pabeigt ārējā reidā, kur kuģi ir pakļauti atklātas jūras iedarbībai.

Liepājas osta ir trešā lielākā osta Latvijā, kuras darbība galvenokārt orientēta uz eksporta un tranzīta pakalpojumiem. 2018.gada pirmajā pusgadā Liepājas ostā pārkrāva 3,87 miljonus tonnu kravu, kas ir par 18% vairāk nekā 2017. gada pirmajā pusgadā. Tāpat par 5% pieaugas ostā apkalpoto kuģu skaits, bet apkalpoto pasažieru skaits palielinājās par 25%.

"SEB banka" pēc aktīvu apmēra ir trešā lielākā banka Latvijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)