Banner 980x90

Senlatvju alus – par godu Latvijas simtgadei radīts jauns alus zīmols

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Lielākā Latvijā ražojošā alus darītava Cēsu alus radījusi jaunu alus zīmolu – Senlatvju alus. Tuvojoties Latvijas valsts simtgades svinībām, alus baudītājiem piedāvātas jaunas alus šķirnes, kuru garšas niansēm izvēlētas Latvijā sastopamas dabas veltes.

Kā pilsētas informācijas portālu tīklu pilseta24.lv informē AS Cēsu alus, Komunikāciju vadītāja Agita Kārkliņa, Senlatvju alus ir lager tipa gaišais alus un šobrīd pieejami ir trīs veidu brūvējumi – katram veidam piemīt sava, īpaša garša, kuras raksturs jaušams katras alus šķirnes nosaukumā – vīgriežu, kadiķu un brūkleņu. Brūkleņu brūvējuma speciālo iesalu aromāts un garša labi kombinējās ar brūklenes saldenrūgtenumu – šim alum raksturīgs krāsas dziļums un izteiktāks blīvums. Vīgriežu brūvējumā vīgriezes ekstrakts padara alus aromātu viegli medainu un savienojumā ar apiņu rūgtumiņu rada patīkami sabalansētu garšu. Trešajā – kadiķu brūvējumā – sajūtams viegls alus, kura garšas niansēs jaušams kadiķa aromāts. Senās alus receptēs pieminētais kadiķis piešķir šim alum pikantu rūgtumiņu.

Senlatvju alus etiķešu dizainā izmantotas mūsdienās tik populārās latviešu spēka zīmes. Katrai no alus šķirnēm veltīta kāda no latviešu senajām spēka zīmēm - Māras līklocis, Saules zīme un Jumis. Zīmju skaidrojums ir iekļauts arī pudeļu etiķešu dizainā.

Eva Sietiņsone, Cēsu alus valdes priekšsēdētāja: "Patērētāji arvien vairāk novērtē Latvijā radītus produktus un tas attiecināms arī uz alus tirgu. Jaunu garšu meklējumos, pievērsāmies mūsu pašu – tradicionālajiem Latvijas augiem un ogām - kas katram no alus veidiem piešķir atšķirīgas garšu nianses. Godājot Latvijas simtgadi, izvēlējāmies dizainā izmantot senlatvju spēka zīmes, tādējādi veicinot patriotismu un stiprinot latvisko garu."

Kopējās investīcijas jaunās alus receptes radīšanā sastāda 70 000 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)