Banner 980x90

Sesks atturīgi komentē iespējamo virzīšanu Ministru prezidenta amatam

Foto: Ieva Lūka/ LETA
Foto: Ieva Lūka/ LETA

Liepājas mērs Uldis Sesks (Liepājas partija) ir atturīgs komentāros par viņa iespējamo virzīšanu Ministru prezidenta amatam no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) puses. Aģentūrai LETA viņš norādīja, ka nekādi lēmumi saistībā ar viņa iespējamo virzīšanu nav pieņemti ne Liepājas partijas, ne ZZS valdē.

Tas, ka LTV ziņu raidījumā Sesks tika nosaukts kā viens no četriem iespējamiem ZZS premjera amata kandidātiem, viņam pašam bijis pārsteigums, atzina Liepājas mērs. Viņš atgādināja, ka arī iepriekš viņa vārds ne reizi vien ir izskanējis saistībā ar citiem augstiem valsts amatiem. Sesks nenoliedza, ka arī šoreiz kuluāru sarunās viņa vārds, iespējams, ticis minēts kontekstā "kā būtu, ja būtu", taču nekādi lēmumi nav pieņemti.

"Konkrēti lēmumi ZZS valdē nav bijuši, arī Liepājas partijā neesam to apsprieduši," norādīja Sesks. To, kāda būtu viņa rīcība, ja ZZS nolemtu viņu virzīt par savu premjera kandidātu, Sesks pašlaik nebija gatavs apspriest.

"Šis ir svarīgs brīdis, jo ir jāizveido jauna, rīcībspējīga valdība, un, kā redzam, valdības veidošana tik viegli diemžēl neiet," piebilda Sesks.

Kā ziņots, ZZS esot četri iespējamie premjera amata kandidāti, bet Ventspils domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij") kandidatūru šoreiz ZZS nepiedāvās.

Lembergs pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni žurnālistiem vakar sacīja, ka izanalizēja situāciju Saeimā, vērtējot iespējamo atbalstu viņa kandidatūrai. Stabils atbalsts varētu būt 35 līdz 40 balsis, secinājis Lembergs.

Viņš uzskata, ka tas, "neapšaubāmi, ir stipri par maz, līdz ar to pie šī deputātu sastāva" viņa kandidatūra netiks piedāvāta.

Lai Lembergs varētu būt premjera amata kandidāts ar stabilu atbalstu, vajagot "citas vēlēšanas ar citiem rezultātiem".

Savukārt ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis pauda, ka ZZS ir aptuveni četri premjera amata kandidāti. Viens no viņiem ir zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, apliecināja Brigmanis, pārējos nenosaucot. LTV ziņo, ka pārējie ir Saeimas deputāts Māris Kučinskis, labklājības ministrs Uldis Augulis un Liepājas mērs Uldis Sesks. Dūklavs gan jau esot paguvis paziņot, ka no iespējas veidot valdību atteiktos.

Brigmanis uzskata, ka Vējoņa paziņojums ir mainījis situāciju, un tagad arī ZZS plāno piedāvāt savu Ministru prezidenta kandidātu.

Viņš norādīja - ja visas partijas Vējoņa pausto redzējumu saprot tāpat kā politiķis, tad sagaidāms, ka arī pārējie Saeimā pārstāvētie politiskie spēki izvirzīs savus kandidātus. Pēc tam Vējoņa rokās būs pieņemt lēmumu, kuru no nosauktajiem pretendentiem oficiāli izvirzīt kā Ministru prezidenta amata kandidātu.

Vējonis, 11.decembrī pabeidzot pirmo sarunu kārtu ar partijām par jaunas valdības veidošanu, nosauca virkni darbu, kuriem būtu jābūt jaunās valdības prioritātēm, bet nenosauca nedz premjera amata kandidātu, nedz deva mājienu, kurai no partijām būtu jāuzņemas valdības veidošana.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)