Banner 980x90

Sesks: KVV grupas īpašniekiem bija cits redzējums par "Liepājas metalurga" nākotni

Foto: Edijs Pālens/LETA
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valdībai un KVV grupas īpašniekiem ir atšķirīgs redzējums par "Liepājas metalurga" nākotni, intervijā "Rietumu radio" sacīja Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks (Liepājas partija).

"Ja valdībā un Latvijas sabiedrībā ir pietiekami skaidrs, ka bez rūpnīcas modernizācijas nav redzama perspektīva, tad KVV grupas īpašniekiem bija cits redzējums - ka ar pašreizējo tehnoloģiju var strādāt. To pierāda arī darbi, ka tiek strādāts ar vienu velmēšanas cehu, kas ir ceturtā daļa no visas rūpnīcas," sacīja Sesks.

Sesks pauda pārliecību, ka rūpnīca ir spējīga strādāt, taču ir nepieciešamas papildu investīcijas modernizācijā.

"Ja to nedara, tad ir grūti runāt par ilgtspējīgu attīstību," sacīja Sesks, piebilstot, ka "Liepājas metalurga" teritorija patlaban netiek pilnībā izmantota, taču tur ir visa vajadzīgā infrastruktūra, lai veidotu līdzīgu industriālo parku kā bijušajā Liepājas gaļas kombinātā Kapsēdes ielā, kur patlaban strādā 14 dažādi ražotāji.

Viņš arī pauda uzskatu, ka patlaban notiekošais atgādina situāciju pirms uzņēmuma maksātnespējas pasludināšanas 2013.gadā, tomēr "Liepājas metalurga" ietekme uz pilsētas ekonomiku un pašvaldības budžetu vairs nav tik liela.

"Pirms gadiem desmit "Liepājas metalurga" ietekme bija ļoti liela, taču patlaban rūpnīcā strādā 400 līdz 500 darbinieku no vairāk nekā 30 000 nodarbināto visā pilsētā," sacīja Sesks. "Šobrīd ietekme uz pilsētas budžetu nav noteicoša. Protams, ir ļoti svarīgi atrast labus risinājumus, kā nodarbināt tos cilvēkus, kuri palikuši bez darba."

Jau ziņots, ka AS "Latvijas Gāze" (LG) pārtraukusi dabasgāzes padevi AS "KVV Liepājas metalurgs", aģentūru LETA informēja LG. Šāds lēmums pieņemts, pamatojoties uz ilglaicīgu nespēju nokārtot parādsaistības par saņemto dabasgāzi.

LETA jau ziņoja, ka LG pagājušā gada beigās veica pārrēķinu, secinot, ka "KVV Liepājas metalurgs" ir patērējis mazāk gāzes, nekā plānots, kā rezultātā rūpniecības uzņēmumam par šo pārrēķinu ir jāmaksā 340 000 eiro. LG lielajiem dabasgāzes patērētājiem piemēro dažādus tarifu plānus, kas paredz - jo vairāk gāzes lieto, jo zemāka ir summa par piegādāto gāzi. "KVV Liepājas metalurgs" pērn patērējis mazāk gāzes, nekā plānots, tāpēc arī tika veikts pārrēķins.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)