Banner 980x90

Sesks: Liepājā nākotnē varētu būt bezpilota tramvaji

Liepāja, 7.jūn., LETA. Liepājā nākotnē varētu būt bezpilota tramvaji, ceturtdien intervijā "Rietumu radio" sacīja Liepājas Pašvaldības priekšsēdētājs Uldis Sesks ("Liepājas Partija").

Pēc Tramvaja tilta rekonstrukcijas pabeigšanas, modernizācijas darbi Liepājā turpināsies un sagaidāmas vairākas inovācijas. Viņš norādīja, ka tramvaju satiksmi Liepājā plānots paātrināt, izmantojot luksoforu pieskaņošanas sistēmu. "Kopā ar SIA "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) patlaban tiek strādāts pie inovācijām, kas saistītas ar ātrāku tramvaju kustību Liepājā. Ierīci, kas pieskaņotu luksoforu sistēmu, tādējādi palielinot krustojumu šķērsošanas un vidējo brauciena ātrumu."

Liepājas Pašvaldības priekšsēdētājs atklāja, ka LMT ir iesaistījušies inovatīvos projektos, kuros starptautiski, sadarbojoties ar dažādiem ārzemju partneriem, izskata arī bezpilota automobiļu modeļus. "Liepājas tramvajs arī varētu būt iekļauts vienā no pirmajām kārtām, kur nākotnē visa luksoforu vadības sistēma tiks automatizēta un, kas zina, varbūt arī būs bezpilota tramvaji!" teica Sesks.

"Vajadzētu būt tā, ka piemēram no Ezerkrasta līdz Rožu laukumam ar tramvaju var atbraukt ātrāk nekā ar automašīnu, un šāda sabiedriskā transporta satiksmes nodrošināšana ir tas mērķis, uz kuru pakāpeniski dodamies un gribam izveidot tādu struktūru, kas garantē sabiedriskā transporta prioritāti," uzsvēra Uldis Sesks.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)