Banner 980x90

Sesks nekandidēs 13.Saeimas vēlēšanās, mēru amatu joprojām gatavs atdot LRA

Ventspils, 9.maijs, LETA. Liepājas mērs Uldis Sesks (Liepājas partija), kurš iepriekš minēts starp iespējamajiem Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputātu kandidātiem Kurzemē, nolēmis šoruden gaidāmajās 13.Saeimas vēlēšanās tomēr nekandidēt, aģentūru LETA informēja Liepājas partijas biroja vadītāja Dace Gruntmane.

Sesks nolēmis turpināt darbu Liepājas domē, taču esot gatavs atteikties no mēra krēsla un dot iespēju kādam citam sevi pierādīt pilsētas vadītāja amatā. Starp Liepājas partiju un Latvijas Reģionu apvienību (LRA) pērn pēc pašvaldību vēlēšanām tika panākta politiska vienošanos par to, ka šī gada rudenī LRA virzīs savu kandidātu Liepājas mēra amatam.

Sesks skaidroja, ka rudenī pēc Saeimas vēlēšanām ir gaidāma visas Liepājas domes vadības darbības izvērtējums, pēc kā arī deputātiem būs jālemj ar iespējamām izmaiņām domes vadības sastāvā. "Šos jautājumus lemj kolektīvi, deputātiem balsojot. Liepājas partijas valde iestājās par to, ka proporcijas domes vadībā būtu jāsaglabā. Esmu jau teicis, ka amati nav mans pašmērķis, un es domāju, ka ir laiks dot iespēju kādam citam sevi pierādīt šajā amatā, turklāt starp esošajiem deputātiem mums ir līdzvērtīgi spēcīgi profesionāļi no dažādām jomām, ar pieredzi un sakariem valdības gaiteņos un Saeimā, kā ar Eiropas Savienības vadībā, kuri var paveikt vērtīgas un liepājniekiem un Latvijas iedzīvotājiem ļoti svarīgas lietas," sacīja Sesks.

Liepājas partija valdes sēdē šonedēļ pieņēmusi lēmumu kandidēšanai 13.Saeimas vēlēšanās virzīt vairākus kandidātus, tai skaitā līdzšinējos deputātus Aiju Barču un Valdi Skujiņu, kuri kandidēs ZZS sarakstā Kurzemē, kā arī pašreizējo premjerministru Māri Kučinski ZZS sarakstā Vidzemes vēlēšanu apgabalā.

"Liepājas partijai Saeimas vēlēšanām ir ļoti spēcīgi kandidāti, kas sevi jau labi ir pierādījuši parlamentārajā darbā. Domāju, ka par Aiju Barču zinošāka cilvēka sociālajā jomā Latvijā nav. Tas ir liels Liepājas partijas pienesums - ar sociāli atbildīgu politiku strādāt visas Latvijas labā," sacīja Sesks

"Tāpat Valdis Skujiņš ir iestājies par svarīgiem kultūrpolitikas jautājumiem un liepājnieku interešu pārstāvniecību Saeimā. Īpaši varu pieminēt to milzīgo darbu Latvijas iedzīvotāju labā, ko dara Ministru prezidents Māris Kučinskis, būdams Liepājas partijas biedrs. Viņš nav baidījies pieķerties problēmjomām, kurās nav vienkārša risinājuma, bet iesāktās reformas ir jānoved līdz veiksmīgam galam," turpināja Sesks.

Liepājas mērs norādīja, ka analizējot un diskutējot ar partijas valdes locekļiem, viņš pieņēmis lēmumu 13.Saeimas vēlēšanās nekandidēt. "Esam analizējuši Kurzemes iedzīvotāju viedokli dažādās aptaujās, jūtu lielu atbalstu un paldies par augsto novērtējumu, taču Liepājas partijas valdes lēmums paredz kā primāro uzdevumu nodrošināt sekmīgu Liepājas vēlētājiem doto solījumu izpildi Liepājas domē. Liepājas partija ir saņēmusi sešus no 15 deputātu mandātiem, tādēļ domes vadībā ir jāsaglabā proporcionāla pārstāvība," norādīja Sesks.

Jau ziņots, ka pēc pērn jūnijā notikušajām pašvaldību vēlēšanām LRA, ko Liepājas domē pārstāv deputāta Jāņa Vilnīša vadītā biedrība "Liepājnieki", vienojusies ar Liepājas partiju par koalīcijas izveidošanu Liepājas domē. Vienošanās paredzēja, ka LRA sākotnēji Liepājas mēra amatā atbalstīs Sesku. Savukārt šī gada rudenī būšot jauns balsojums un par mēru tikšot virzīts LRA kandidāts. Iespējams, tas varētu būt Vilnītis.

13.Saeimas vēlēšanas notiks oktobrī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)