Banner 980x90

Sesks nobažījies par jaunās valdības atbalstu Liepājas projektiem

Liepāja, 11.okt., LETA. Jau valdības procesa veidošanā vērojamas atšķirīgas pozīcijas un, skatoties uz nākamajiem četriem gadiem no Liepājas viedokļa, pārāk lielam optimismam nav pamata, šādu viedokli ceturtdien intervijā "Rietumu radio" pauda Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks ("Liepājas partija").

Lūgts komentēt 13.Saeimas vēlēšanu rezultātus, Sesks pauda viedokli, ka priekš liepājniekiem sliktākā ziņa ir tā, ka no Liepājas ievēlēts maz deputātu. "Liepājnieki liepājniekus ir sodījuši," sacīja pilsētas mērs, norādot, ka Liepāju parlamentā pārstāvēs vien Valērijs Agešins ("Saskaņa"), kura pārstāvētā partija, viņaprāt, paliks opozīcijā.

"Iedzīvotāji gribējuši pārmaiņas, bet nav skaidri saprotams kādas, jo liepājnieku paustais viedoklis vēlēšanās ir ļoti sadrumstalots," teica Sesks, piebilstot, ka nospiedošs pārsvars balsu atdots par partijām, kurās nav liepājnieki un tas, pēc Seska domām, varētu bremzēt liepājniekiem būtisku attīstības projektu virzību.

Viņš pauda, ka projekti, kā LOC vieglatlētikas manēža, Tennisa halle, lidostas attīstīšana vai autoceļu sakārtošana nav iespējama bez parlamenta atbalsta. "Sākām jaunās futbola manēžas projektēšanu un nezinu, vai šis projekts virzīsies tik strauji uz priekšu, kā liepājnieki to sagaida," norādīja Sesks, uzsverot, ka bez valsts finansējuma un atbalsta projektu īstenot nevar.

Viņš skaidroja, ka pārmaiņas tiek gaidītas, taču "jāsaprot, ka tik sadrumstalotā valdībā, kur koalīciju veidos piecas vai sešas partijas, solījumi ir tik radikāli atšķirīgi, ka viņus realizēt būs ļoti grūti, jo grūti būs rast kompromisu par prioritātēm," prognozēja Sesks, piebilstot, ka jau valdības procesa veidošanā vērojamas atšķirīgas pozīcijas un, skatoties uz nākamajiem četriem gadiem no Liepājas viedokļa, pārāk lielam optimismam neesot pamata.

Sesks piekrita Ventspils mēra Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij") paustajam viedoklim, ka, ja pēc piedzīvotās sakāves 13.Saeimas vēlēšanās politiskā partija Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) nespēs atjaunoties, tad šīs tai bija pēdējās parlamenta vēlēšanas.

Sesks uzskata, ka Māra Kučinska (ZZS) valdība paveikusi lielu darbu, bet nav pietiekoši skaidrojuši attiecīgo reformu lietderību un rezultātus. "Nereti ir tā, ja valdība pieņem kādu lēmumu, tā būtību skaidro kāds no medijiem un mēdz izpalikt kāda sadaļa par visa projekta jēgu. Tas ir ieviesis neizpratni un neuzticēšanos konkrētajam politiskajam spēkam," sacīja Sesks, piebilstot, ka politika mainās visā pasaulē un tai jāmainās arī Latvijā un "vairāk ir jāmāk pamatot un izskaidrot savas rīcības motīvus."

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)