Banner 980x90

Sesks tiksies ar "KVV Liepājas metalurga" valdi

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks (Liepājas partija) 4.februārī tiksies ar uzņēmuma "KVV Liepājas metalurgs" valdi, cerot iegūt lielāku skaidrību par patieso situāciju uzņēmumā.

Vēl pagājušajā nedēļā uzņēmuma "KVV Liepājas metalurgs" valdes priekšsēdētājs informēja, ka rūpnīca veic iepirkumu, lai varētu turpināt velmēšanu, taču pašlaik ir grūti saprast patieso situāciju, vakar intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" norādīja Sesks.

Liepājas mērs teica, ka pēc aizvadītās nedēļas Valsts kases un kreditora lēmuma akcionāriem "ir zināms strupceļš". "Šobrīd ir pretrunīgi viedokļi, kas tiek teikti," sacīja Sesks.

Ļoti atšķirīgas ir arī darbinieku paustās pozīcijas - vieni saka, ka nav iespējams strādāt ar šādu akcionāru, otri saka, ka vēl var mēģināt, teica Sesks, piebilstot, ka Nodarbinātības valsts aģentūrā neviens uzņēmuma darbinieks šobrīd kā bezdarbnieks nav pieteicies.

Sesks arī uzsvēra, ka bez plašāka redzējuma nākotnē - ar plašāku tehnoloģiju sortimentu - nekādas lielas cerības par konkurētspēju pasaules tirgos uzņēmums lolot nevar.

Politiķis uzsvēra, ka tagad viss ir atkarīgs no uzņēmuma īpašniekiem - vai tie spēs valdībai piedāvāt kādu dzīvotspējīgu risinājumu.

Jau vēstīts, ka AS "KVV Liepājas metalurgs" līdz šā gada 1.martam jāizstrādā uzņēmuma restrukturizācijas plāns, otrdien pēc valdības sēdes žurnālistiem sacīja Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš. Valdība nepieņēma nekādu lēmumu attiecībā uz "KVV Liepājas metalurga" saistībām.

Tāpat ziņots, ka, nesagaidot kopš pagājušā gada nogales kavēto maksājumu no "KVV Liepājas metalurga", valsts sākusi piedzīt naudu, realizējot ķīlas. "KVV Liepājas metalurgs" nav spējis izpildīt izvirzītās prasības, lai valsts varētu atlikt pagājušā gada 2,7 miljonu eiro maksājuma parādu. Tāpēc šīs summas piedziņai Valsts kase ir ķērusies pie līdzekļiem, kurus uzņēmums bija sniedzis kā savu saistību nodrošinājumu - Krievijas "Alfa bank" garantiju, kas bija spēkā līdz janvāra beigām. Tādējādi atgūti vairāk nekā desmit miljoni eiro.

"KVV Liepājas metalurga" valdes loceklis Igors Talanovs iepriekš norādīja, ka, pēc tam kad Valsts kase ir realizējusi tiesības uz nodrošinājumu, metalurģijas uzņēmumam būs problēmas nodrošināt apgrozāmos līdzekļus.

Realizējot ķīlas, 2016.gada 26.janvārī Valsts kase ir saņēmusi vairāk nekā 10,7 miljonus eiro, par šādu summu samazinot "KVV Liepājas metalurga" saistības pret valsti. "KVV Liepājas metalurgs" uzskata, ka šī negaidīti agresīvā lielākā kreditora rīcība potenciāli negatīvi ietekmēs uzņēmuma attiecības ar klientiem un piegādātājiem, tādējādi faktiski apgrūtinot uzņēmuma darbību.

Ceturtdien, 28.janvārī, "KVV Liepājas metalurgs" uz laiku apturēja ražošanu. Kā skaidro Talanovs, šāds lēmums pieņemts, sekojot līdzi tirgus attīstības loģikai. "Tuvākā laika prognozes liecina par tirgus pieprasījuma samazināšanos aptuveni par 10%, tādēļ pieņēmām lēmumu izejvielu iegādi īslaicīgi pārtraukt," skaidroja Talanovs. Šāds solis, pēc uzņēmuma aprēķiniem, ļauj samazināt "KVV Liepājas metalurga" iespējamos zaudējumus februārī par 600 000 eiro.

Valsts kases pārstāve Eva Dzelme aģentūrai LETA iepriekš sacīja, ka Valsts kase ir informēta par situāciju "KVV Liepājas metalurgā" un iestāde neredz satraukumam pamatu. "Šī nav pirmā reize, kad savu apsvērumu dēļ uzņēmums tā rīkojas," teica Dzelme.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)