Banner 980x90

SIA "Kalnakrogs". Lauksaimniecības tehnika

Lopbarības maisītāji ir lauksaimniecības mašīnas, kas paredzētas rupjās lopbarības smalcināšanai, sajaukšanai un turpmākai izdalīšanai.

Lopbarības maisītāji

Lopbarības maisītāji ir lauksaimniecības mašīnas, kas paredzētas rupjās lopbarības smalcināšanai, sajaukšanai un turpmākai izdalīšanai. Tie veicina labāku lopbarības apēdamību, līdz ar to piena izslaukuma palielināšanos. Samaisot kopā dažādu komponentu barību, dzīvnieks nespēj izvēlēties tikai patīkamākās, bet arī veselībai nepieciešamās uzturvielas, kas ir iejauktas kopējā masā. Maisītāji ir nepieciešami dzīvnieku kvalitātes standartu un veselības uzturēšanai.

Pastāv divi lopbarības maisītāju veidi – horizontālas un vertikālas darbības tipa. Mašīnas atšķiras pēc to bunkura tilpuma.

Bunkurā esošie griešanas elementi rūpīgi sasmalcina un gliemežtipa transportieri samaisa tajā iebērtās sastāvdaļas, līdz tiek iegūta vienmērīga masa. Tad gatavā barība ar tiešās izdales principu vai transportiera palīdzību tiek izdalīta lopu barošanai.

Viens no svarīgākajiem šo mašīnu elementiem ir svaru sistēma. Ja vienkāršākajos modeļos svaru sistēma ir elektroniskie svari, tad sarežģītākās mašīnās tā var būt datorsistēma ar noliktavas menedžmenta programmu.

Lopbarības maisītāji uzlabo dzīvnieku ēdināšanas kvalitāti, palielina izslaukumu un samazina darbaspēka izmaksas.

Lasiet vairāk: https://www.kalnakrogs.lv

Rituļu preses

Rituļu preses tiek izmantotas lauksaimniecībā. To funkcija ir zaļās zāles masas, siena un salmu savākšana un presēšana rituļos. Rituļu preses nodrošina kompaktu rituļu veidošanu. Pēc presēšanas rituļi tiek aptīti ar auklu vai tīklu. Kombinētās rituļu preses sapresētos zaļās zāles masas rituļus ietin arī plēvē.

Izmantojot rituļu preses, tiek uzlabota savāktās barības kvalitāte, samazinās darbaspēka izmaksas, ja presēšanai izvēlas sienu kuram mitruma saturs ir līdz 15% un skābsienu kuram sausnas saturs presējamā masā ir 30 – 40 % robežās.

Lasiet vairāk: https://www.kalnakrogs.lv

Lauksaimniecības traktori

Lauksaimniecības traktori ir paredzēti uzkabināmu vai piekabināmu lauksaimniecības mašīnu agregatēšanai. Lauksaimniecības traktori iedalās vispārīgas nozīmes, rušināmaugu apstrādes jeb universālajos traktoros un speciālajos traktoros. Pēc ritošās daļas tipa iedala kāpurķēžu traktoros un riteņtraktoros.

Traktoru ekspluatācijas īpatnības lauksaimniecības darbos, proti, darba sezonalitāte un lielās kultivējamās platības, nosaka traktora konstrukcijai tādas prasības kā spēja ātri mainīt darba agregātus, iespēja strādāt un pārvietoties lielā ātrumā, saglabājot iespēju strādāt ar dažādiem agregātiem mazā ātrumā, apkalpes un remonta iespēja lauka apstākļos.

Lauksaimniecības traktoru konstrukcijās izmanto šādus risinājumus: dzinēju ar augstu griezes momentu pie zema apgriezienu skaitu; daudzpakāpju pārnesumkārbu; jaudīgu hidraulisko sistēmu; atsperotu piekari; unificētu aizmugures un priekšas 3-tu sakabi u.c.

Lasiet vairāk: https://www.kalnakrogs.lv

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)