Banner 980x90

SIA "Karosta LP" darbību varēs sākt pēc visu VVD izvirzīto prasību izpildes

SIA "Karosta LP" darbību varēs sākt tikai pēc visu Valsts vides dienesta (VVD) izvirzīto prasību izpildes, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību speciāliste Maruta Bukleviča. 

Rīga, 13.aug., LETA. SIA "Karosta LP" darbību varēs sākt tikai pēc visu Valsts vides dienesta (VVD) izvirzīto prasību izpildes, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību speciāliste Maruta Bukleviča. 12.augustā VVD reģionālā vides pārvalde (RVP) izsniedza B kategorijas piesārņojošās darbības atļauju "Karosta LP". Uzņēmums Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas teritorijā plāno veikt akmeņogļu, koksnes šķeldas un alternatīvā kurināmā pārkraušanas darbus, izveidojot jaunas darba vietas. Iecerētās darbības izraisījušas satraukumu sabiedrībā. VVD Liepājas RVP ir saņēmusi vēstuli ar 1862 liepājnieku parakstiem, kurā tiek paustas bažas par uzņēmuma darbības ietekmi uz vidi un Liepājas iedzīvotāju veselību, stāstīja Bukleviča. Izsniegtajā piesārņojošās darbības atļaujā ir iekļauti visi likumā "Par piesārņojumu" un ar to saistītajos Ministru kabineta noteikumos paredzētie nosacījumi, kas uzņēmumam jāievēro, īstenojot savu saimniecisko darbību.  VVD Liepājas RVP tajā ir iestrādājusi arī iedzīvotāju priekšlikumus, piemēram, uzņēmumam pirms darbības sākšanas ir jāsaskaņo rīcības plāns darbam nelabvēlīgos meteoroloģiskos laikapstākļos. Šāds nosacījums izvirzīts, lai līdz minimumam samazinātu piesārņojošās darbības ietekmi uz vidi un apkārtējiem iedzīvotājiem.  Uzņēmumam ir uzdots arī nodrošināt nepārtrauktu putekļu monitoringu un iesniegt ikmēneša datus ar tā rezultātiem VVD Liepājas RVP.  Izsniegtās piesārņojošās darbības atļaujas nosacījumi paredz, ka uzņēmums savu darbību drīkstēs uzsākt tikai pēc visu attiecīgo pasākumu ieviešanas, saskaņošanas ar VVD Liepājas RVP un pēc vides inspektoru pārbaudes uz vietas. Pastiprināti uzraudzīt "Karosta LP" apņēmusies arī Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas vadība, kas vēstulē VVD Liepājas RVP apņēmusies sekot līdzi, lai tiktu ievēroti visi vides aizsardzības prasību noteikumi. Kā liecina informācija "Firmas.lv" uzņēmums pērn gada nogalē apmaksājis pamatkapitālu 2800 eiro. Šā gada aprīlī tam mainīts nosaukums. Patlaban tajā nav neviena nodarbinātā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)