Banner 980x90

"Skandi Motors" Liepājas velomaratons norisināsies Karostā

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Nedēļas nogalē, 20.augustā, Liepājā norisināsies "Skandi Motors" Liepājas velomaratons, kas ir lielākās riteņbraukšanas sacensības Kurzemē. Tautas sporta notikums tiek organizēts jau trešo gadu, ar katru reizi piesaistot aizvien vairāk dalībnieku un veiksmīgi iedzīvinot velosacensību tradīcijas.

Kā pilsētas informācijas portālu Liepaja24.lv informēja Baltijasmaratoni.lv sabiedrisko attiecību konsultante Līva Pērkone, sacensībās būs pieejamas četras distances, un visas trases vedīs cauri vēsturiskajam Karostas rajonam.

"Liepājas velomaratons ir veiksmīgi attīstījies, un šogad gaidam rekordlielu dalībnieku skaitu," uzsver sacensību organizators Kaspars Tupiņš. "Daudzi pilsētas viesi un kaimiņvalstu tūristi plāno apvienot velosacensības ar "Prāta Vētra" koncertu nedēļas nogalē, baudot gan sportiskas aktivitātes, gan mūzikas piedzīvojumu. Šī noteikti ir viena no labākajām nedēļas nogalēm, kad doties uz Liepāju". Liepājas Riteņbraukšanas kluba dalībnieki jau nedēļām aktīvi gatavojas velomaratonam, katru ceturtdienu regulāri pulcējoties kopīgos treniņos plānotajā Karostas trasē. Uz treniņiem ir laipni gaidīts ikviens interesents un velobraukšanas entuziasts.

Pati Karostas trase ir interesants un neparasts izaicinājums velosporta piekritējiem, ko iecienījuši gan Latvijas, gan ārvalstu viesi. Karosta ir Eiropas arhitektūrā unikāls militāro būvju komplekss, kas aizņem trešo daļu Liepājas teritorijas. Ņemot vērā, ka Karostas vēsturiskā apbūve ir saglabājusies gandrīz neskarta kopš padomju laikiem, šis rajons ir kļuvis par iecienītu tūrisma objektu un dod iespēju apvienot velosacensības ar ekskursiju vēsturē un neatkārtojamiem skatiem. Vienlaikus dalībnieki aicināti ņemt vērā, ka arī trases segums ir atbilstošs vēsturiskās apbūves segumam, un dažās vietās asfaltu nomaina arī īsi bruģa posmi.

"Skandi Motors" Liepājas velomaratonā dalībnieki aicināti reģistrēties kādai no četrām distancēm, atbilstoši savam spējām un sagatavotības līmenim. Profesionāli, licencēti braucēji aicināti pieteikties "Turkish Airlines" 84km Sporta distancē. Dalībnieki aicināti ņemt vērā, ka šajā distancē atļauts startēt tikai ar šosejas velosipēdiem, kā arī tie, kuri pirmo apli veiks lēnāk par 35 minūtēm, tiks noņemti no distances. Turpretī ikviens entuziasts būs laipni gaidīts 42km Tautas distancē un 14km Ģimenes distancē. Visās distancēs obligāta ir ķivere.

Bērni līdz 12 gadu vecumam aicināti piedalīties LEGO bērnu distancēs (500m-1km), kuru uzvarētāji saņems medaļas un diplomus. LEGO bērnu distancēs starts un distances garums tiks pielāgots katrai vecuma grupai atsevišķi, un šajā distancē drīkst piedalīties gan ar parastajiem velosipēdiem, gan trīsriteņiem un balansa riteņiem.

Reģistrēties "Skandi Motors" Liepājas velomaratonam iespējams mājas lapā www.baltijasmaratoni.lv līdz 17.augusta plkst.24.00, vai arī sacensību dienā klātienē, sākot no plkst.8.00. Reģistrējoties mājas lapā, dalības maksa Turkish Airlines Sporta distancē ir 15 eiro, Tautas distancē 10 eiro, bet Ģimenes distancē 7 eiro, bet bērniem līdz 12 gadu vecumam dalība LEGO bērnu distancēs ir bezmaksas. Reģistrējoties klātienē sacensību dienā, bērniem dalības maksa būs 10 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)