Banner 980x90

Somijas vēstniece Latvijā pozitīvi vērtē Liepājas daudzpusīgās iespējas

Rīga, 14.febr., LETA. Viesojoties Liepājā, Somijas vēstniece Rīta Korpivāra pozitīvi novērtējusi pirmos iespaidus par pilsētu un daudzpusīgajām iespējām, ko Liepāja nodrošina iedzīvotājiem un viesiem, aģentūru LETA informēja Liepājas pašvaldības administrācijas Sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Čabikina.

Somijas vēstniece viesojās Liepājā, lai tiktos ar Liepājas domes vadību, Liepājas Speciālās zonas pārstāvjiem un iepazītu pilsētu.

Vizītes laikā vēstniece tikās ar Liepājas domes priekšsēdētāju Jāni Vilnīti (LRA), priekšsēdētāja vietnieku attīstības un sadarbības jautājumos Gunāru Ansiņu (Liepājas partija), Attīstības pārvaldes vadītāju Mārtiņu Ābolu un Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārstāvjiem: Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvaldnieku Jāni Lapiņu un Biznesa attīstības un mārketinga daļas vadītāja vietnieku Gunti Beļski.

Liepājā kopā ar Somijas vēstnieci viesojās arī vēstnieces vietnieks un padomnieks Marko Pribilla, vēstniecības Informācijas asistente Daina Kļaviņa un Somijas Tirdzniecības Kameras Latvijā vadītājs Arnis Pooks.

Tikšanās laikā Vilnītis stāstījis par pilsētas attīstības tendencēm un sociālekonomisko situāciju Liepājā, ostas, lidostas attīstības un uzņēmējdarbības aktualitātēm. Domes vadība pastāstīja arī par aktualitātēm pilsētas kultūras un sporta dzīvē, veselības aprūpes jomas pilnveidošanu, kā arī investīciju iespējām Liepājas pilsētā, klāstīja Čabikina.

Vizītes laikā vēstniecības delegācija aplūkoja Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) ostas teritoriju, lai iepazītu Liepājas ostas infrastruktūru un speciālās ekonomiskās zonas darbību, viesojās uzņēmuma "UPB" biznesa parkā, kā arī aplūkoja Jēgeru piemiņas vietas un apmeklēja koncertzāli "Lielais dzintars".

Domes un LSEZ vadība pārrunāja iespējamo sadarbību uzņēmējdarbības sekmēšanā starp Liepāju un Somijas uzņēmējiem. Somijas Tirdzniecības Kameras Latvijā vadītājs Pooks iepazīstināja ar Tirdzniecības kameras darbību un labprāt piedāvāja palīdzību jaunu biznesa kontaktu dibināšanā. Arī Somijas vēstniece norādīja, ka viena no vēstniecības funkcijām ir sekmēt uzņēmējdarbību starp valstīm, un Liepāja, viņasprāt, ir piemērota vieta uzņēmējdarbībai pilsētas attīstītās infrastruktūras, ostas un lidostas dēļ. Tikšanās laikā tika pārrunāti arī lidostas infrastruktūras un darbības attīstības jautājumi.

Liepājas domes un vēstniecības pārstāvji pārrunāja arī sadarbības iespējas izglītības jomā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)