Banner 980x90

Spēlfilma "Tēvs nakts" Kurzemes pirmizrādi piedzīvos "Lielajā dzintarā"

Jelgava, 12.okt., LETA. 31.oktobrī plkst.18.30 Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" savu pirmizrādi Kurzemes reģionā piedzīvos režisora Dāvja Sīmaņa spēlfilma "Tēvs nakts", aģentūru LETA informēja Lielā dzintara sabiedrisko attiecību vadītāja Santa Margeviča.

"Tēvs nakts" ir viena no 16 filmām, kas tapusi programmā "Latvijas filmas Latvijas simtgadei", un tā stāsta par latvieti Žani Lipki un viņa ģimeni, kas Otrā pasaules kara laikā no nāves izglāba vairāk nekā 50 cilvēku. Filma kļuvusi par nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" nominanti 12 kategorijās.

Galveno - Žaņa Lipkes - lomu atveido Artūrs Skrastiņš. Žaņa sievu Johannu atveido Ilze Blauberga.

Filma veidota studijā "Mistrus Media", kas producējusi arī Viestura Kairiša filmu "Melānijas hronika", ko Latvijā noskatījās vairāk nekā 80 000 skatītāju. Filmas radošajā komandā ietilpst režisors Sīmanis, kurš scenāriju veidojis kopā ar Matīsu Gricmani, producenti Gints Grūbe, Antra Gaile un Inese Boka-Grūbe, māksliniece Kristīne Jurjāne, operators Andrejs Rudzāts, montāžas režisors Andris Grants un grima māksliniece Sarmīte Balode.

Pirms filmas skatītāji aicināti uz tikšanos ar tās režisoru un aktieriem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)