Banner 980x90

Svarīgākais, kas jāzina, iegādājoties drēbju skapi

No vienas puses, skapis ir tā mēbele, kas mums visiem šķiet pašsaprotama un neatņemama sastāvdaļa ikvienā mājoklī. Skapji mēdz būt dažādi, taču - cik gan sarežģīti var būt izvēlēties mēbeli drēbju novietošanai? Mirkli uzgaidiet! Tieši tādēļ, ka piedāvājums ir tik plašs un daudzveidīgs, izvēlēties to īsto un vienīgo būs krietni grūtāk nekā tad, ja būtu tikai divi pieejamie variantu. Bet, lai Tev palīdzētu, interneta veikals 220.lv ir sagatavojis svarīgus padomus, kas jāņem vērā, iegādājoties drēbju skapi.  
Izmēri pieejamo platību
Lai arī tas var šķist pašsaprotami, joprojām ir tādi cilvēki, kuri aizmirst veltīt šim svarīgajam uzdevumam laiku. Mēs atgādinām šim solim pievērst īpašu uzmanību - ne tikai, pērkot drēbju skapi, bet arī jebkuras citas mēbeles un sadzīves tehniku. Cik dažādi ir dzīvokļi un mājas, tik dažādas arī ir mēbeles, tādēļ pirmais, ko Tu vari izdarīt, lai panāktu, ka šie abi elementi sader kopā, ir veikt precīzus mērījumus pieejamam augstumam, platumam un dziļumam.

Izvērtē, cik liels skapis Tev nepieciešams
Drēbju skapji ir tik dažādi – ar divām vai pat vairāk durvīm, atvilktnēm un nodalījumu apģērbu karināšanai. Jāpadomā par to, lai vietas pietiktu ne tikai džemperiem un biksēm, bet arī garākiem mēteļiem, kleitām un citiem apģērbiem, kurus pakarina. Tāpat nemaz svarīga ir platība, kur salikt salocītās drēbes, apakšveļu un aksesuārus. 

Izvēlies īsto skapja stilu
Ja Tava guļamistaba iekārtota ar dabīgu materiālu mēbelēm un gaišos, neitrālos toņos, minimālisma stila drēbju skapis šeit izskatīsies skaisti un iederīgi. Izvairies no lieliem, masīviem, antīka stila skapjiem, kas pārāk uzcelsies uz kopējā fona. Savukārt, ja telpa iekārtota zemes toņos, skaisti izskatīsies priedes vai kāda cita koka skapis. Un, protams, ja telpa ir veidota īpaši mūsdienīgi, arī skapim vajadzētu būt atbilstošā stilā. Piemēram, šajā gadījumā interesanti izskatītos melns, glancēts skapis ar bīdāmām durvīm. 
 
Pievērs uzmanību durvīm
Nepietiek tikai ar to, ka Tu atradīsi skapi, kurā ir pietiekami daudz vietas visam apģērbam un kurš skaisti izskatīsies. Ir nepieciešams pārdomāt, kāda stila durvis Tavam skapim būtu piemērotākās. 
 
Ja telpā ir maz vietas, bīdāmās durvis noteikti būs labākā izvēle, jo tām nav nepieciešama papildu platība. Turklāt daudzas šāda tipa durvis pieejamas ar iebūvētu spoguli, kā rezultātā mēbele būs funkcionālāka. Turpretī veramās skapja durvis, uz kurām arī var būt spogulis, prasa vairāk vietas, lai tās brīvi varētu atvērt. Padomā, vai Tev labāk patiktu šaurs skapis ar klasiskajām durvīm, vai platāks skapis, kuram iebūvētas bīdāmās durvis, kas arī ir drošākas bērniem, jo tās nav tik viegli atvērt rokturu neesamības dēļ. 
 
Pārbaudi, vai skapī ir pietiekami daudz nodalījumu
Skapis ir vairāk nekā tikai viens garš drēbju pakaramais iekšā kastē. Tajos parasti ir daudzveidīgi izvietoti dažādi nodalījumi, kur salikt salocītas drēbes, veļu un visu nepieciešamo. Pievērs uzmanību tam, lai skapī būtu vairāki, dažāda lieluma nodalījumi, pakaramais un, vēlams, vismaz pāris atvilktnes. Ir arī tādi skapji, kuros iebūvētas īpašas atvilktnes rotaslietām. Izvērtē, kurš no plānojumiem tev būs piemērotākais. 
 
Vai zini, kā visvieglāk salīdzināt dažādus skapju modeļus vienuviet? Ienāc 220.lv, un šeit atradīsi vairāk nekā 65 skapjus. Lielāki un mazāki, tumši un gaiši, ar bīdāmām un veramām durvīm. Kādēļ gan tērēt laiku un iet uz veikalu, ja Tev ir 220.lv?

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)