Banner 980x90

Tehnikuma topošie pavāri iegūst 2.vietu konkursā

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Noslēdzies topošo pavāru konkurss "domā Loģiski! radi Bio!", kurā PIKC "Liepājas valsts tehnikums" komanda ieguva 2.vietu, pilsētas informācijas portālu Liepaja24.lv informē skolas pārstāve Ieva Skābarde.

Konkursā topošajiem pavāriem un ēdināšanas speciālistiem no visas Latvijas bija jāizstrādā vienas nedēļas ēdienkarte sākumskolas skolēniem, iekļaujot tajā pēc iespējas vairāk bioloģiskus produktus, kā arī ievērojot mūsdienīgas ēst gatavošanas principus.

Konkursa finālā iekļuva 10 komandas un katra no tām pagatavoja vienas dienas pusdienas sākumskolas skolēniem. Konkursā startēja PIKC "Liepājas Valsts tehnikums" komanda, kuras sastāvā bija 1.kursa pavāri Agnese Gudēna un Mārcis Valkīrs un 2.kursa audzēkne Kitija Meldere. Sagatavoties konkursam palīdzēja skolotājas Agrita Šulce un Velta Cīpa. Konkursa 1.kārtā dalībniekiem bija jāsagatavo nedēļas ēdienkarte sākumskolas skolēnu pusdienām, ievērojot visas normas, atļauto sāls un cukura, daudzumu, panākot vajadzīgo olbaltumvielu līmeni un alergēnu daudzumu, kā arī atļauto kaloriju skaitu. Fināla kārtā savukārt, kas norisinājās VSIA "Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā", bija jāpagatavo vienas dienas pusdienu komplekts. PIKC "Liepājas Valsts tehnikums" audzēkņi gatavoja mencu frikadeļu zupu, dārzeņu tarafleti jeb sacepumu ar vistas gaļu, biešu-bumbieru salātus un biezpiena krēmu ar zemeņu mērci.

Kopvērtējumā PIKC "Liepājas Valsts tehnikums" audzēkņu komanda ieguva 2.vietu.

Dalībnieku izstrādāto ēdienkarti vērtēja Latvijā atzīti un augstu vērtēti pārtikas nozares pārstāvji un eksperti: šefpavārs Ingmārs Ladigs, uztura speciāliste Liene Sondore, bioloģiskās pārtikas eksperte Jana Simanovska, veselīga dzīvesveida un uztura bloga "Happy Whispers" autore Līga Andžāne, Latvijas Bioloģiskās Lauksaimniecības Asociācijas valdes loceklis Jānis Garančs. Kā arī sākumskolas skolēnu žūrija bloga "Viensplusviens" autores Lauras Grēviņas vadībā. Konkursantus atbalstīt un iedvesmot bija ieradusies arī Latvijas Pirmā lēdija Iveta Vējone.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)