Banner 980x90

Tiesa atzinusi "Tosmares kuģubūvētavu" par maksātnespējīgu

Rīga, 10.aug., LETA. Kurzemes rajona tiesa Talsos ceturtdien, 9.augustā, pasludinājusi kuģubūves kompāniju AS "Tosmares kuģubūvētava" par maksātnespējīgu, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Par kompānijas maksātnespējas procesa administratoru iecelts Ivars Meļķis.

Maksātnespējas pieteikumu tiesā iesniedza SIA "Smare".

"Smare" pārstāvis advokāts Ēriks Štālbergs aģentūrai LETA pastāstīja, ka "Tosmares kuģubūvētavas" parāds uzņēmumam ir 21 557 eiro. Vienlaikus viņš piebilda, ka "Smare" ir vairāki saistīti uzņēmumi, no kuriem ar pieteikumu tiesā vērsās tikai viens. Kopējais "Tosmares kuģubūvētavas" parāds saistītajiem uzņēmumiem ir apmēram 90 000 eiro.

"Tosmares kuģubūvētava" agonēja jau visu pagājušo rudeni un ziemu. Tur gandrīz nav darbinieku un visus darbus veic piesaistītie ārpakalpojumu sniedzēji, kuriem paliek parādā par padarīto. Vairāki uzņēmumi jau ir vērsušies pie mums, taču līdz šim izdevās ar "Tosmares kuģubūvētavu" panākt izlīgumu, vienoties par parādu atmaksas grafikiem. Šoreiz vairs vienoties neizdevās, jo, acīmredzot, "Tosmares kuģubūvētavai" vairs nav līdzekļu," stāstīja Štālbergs, piebilstot, ka "Tosmares kuģubūvētava" mēģinājusi arī ar "Smari" panākt vienošanos, taču pirms tiesas sēdes tā kreditora kontā pārskaitījusi vien 1000 eiro.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Tosmares kuģubūvētavai", pamatojoties uz Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu parādu piedziņas pārvaldes 2018.gada 12.jūnija lēmumu, piemērots aizliegums komercķīlas reģistrācijai, pārjaunošanai un grozīšanai Uzņēmumu reģistra komercķīlu reģistrā. Pēc VID datiem, šogad 7.jūlijā "Tosmares kuģubūvētavas" nodokļu parāds bija 398 625 eiro apmērā.

Tāpat ziņots, ka šogad divas reizes jau tiesā tika prasīts atzīt "Tosmares kuģubūvētavu" par maksātnespējīgu, bet abas reizes kompānija panāca vienošanos ar prasības iesniedzēju par parāda saistību dzēšanu.

Pagājušajā gadā "Tosmares kuģubūvētava" strādāja ar 3,493 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 31,7% mazāk nekā 2016.gadā, kā arī kompānija cieta zaudējumus 681 549 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

"Tosmares kuģubūvētavas" akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā. Tā lielākā īpašniece ir "Rīgas kuģu būvētava", kurai Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa 2018.gada maija beigās ierosināja tiesiskās aizsardzības procesa lietu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)