Banner 980x90

Tiesa decembrī skatīs "Grobiņas" sūdzību par VVD uzlikto uzdevumu novērst piesārņoto notekūdeņu novadīšanu apkārtējā vidē

Rīga, 6.nov., LETA. Administratīvā apgabaltiesa šī gada 20.decembrī skatīs kažokzvēru audzētājas AS "Grobiņa" sūdzību par Valsts vides dienesta (VVD) 2017.gada 11.augusta lēmumu par dienesta uzlikto uzdevumu novērst piesārņoto notekūdeņu novadīšanu apkārtējā vidē, aģentūra LETA uzzināja tiesā.

Lieta nonākusi apgabaltiesā, jo Administratīvās rajona tiesas Liepājas tiesu nams šī gada 5.martā noraidīja uzņēmuma prasību atcelt VVD lēmumu, tādēļ "Grobiņa" šo tiesas spriedumu pārsūdzēja.

Lieta tiks skatīta rakstveida procesā.

Pirmās instances tiesas spriedumā norādīts, ka "Grobiņai" bija uzdots novērts piesārņoto notekūdeņu novadīšanu apkārtējā vidē, taču uzņēmums šo lēmumu pārsūdzēja VVD direktoram, kurš lēmumu atstāja spēkā.

Savā pieteikumā tiesai, uzņēmums norādīja, ka tas jau ir sācis īstenot iepriekš VVD iesniegto pasākuma plānu piesārņojuma novēršanai, taču uzskata, ka VVD uzdotais pasākumu izpildes termiņš nav bijis samērīgs. Kažokzvēru audzētājs arī norādīja, ka "piesārņojums faktiski veidojas tikai tajos gadījumos, ja ir ļoti ilgas un spēcīgas lietavas".

Savukārt VVD tiesai paskaidrojumos norādīja, ka sākotnējā lēmuma mērķis ir nevis pilnībā sakārtot mēslu glabāšanas sistēmu, bet gan nekavējoši pārtraukt konkrētā piesārņojuma noplūdi.

Turpretim šī gada 2.oktobrī VVD izdeva vēl vienu rīkojumu, kurā "Grobiņa" likts nodrošināt likumdošanā noteikto prasību ievērošanu kūtsmēslu uzglabāšanai un iestrādei. Par atklātajiem pārkāpumiem VVD arī ierosinājusi administratīvo lietu.

Jau ziņots, ka "Grobiņa" šā gada pirmajā pusgadā strādāja ar 1,486 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 46,3% mazāks nekā 2017.gada pirmajā pusgadā, bet uzņēmuma zaudējumi bija 514 523 eiro, kas ir par 52,3% lielāki nekā gadu iepriekš.

"Grobiņa" audzē ūdeles kažokādu ieguvei. Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)