Banner 980x90

TM ņems vērā VK ieteikumus un sola veiksmīgi īstenot Liepājas cietuma būvniecību

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Tieslietu ministrija (TM) ņems vērā Valsts kontroles (VK) ieteikumus un turpmākais Liepājas cietuma būvniecības process tiks organizēts tikpat veiksmīgi kā projektēšanas posms - ievērojot noteiktos termiņus un īstenojot visas plānotās aktivitātes, aģentūru LETA informēja TM.

TM valsts sekretārs Raivis Kronbergs ir ļoti gandarīts par VK paveikto finanšu revīziju un izdarītajiem secinājumiem par jaunā Liepājas cietuma būvniecības projekta vadību, proti, par VK konstatēto veiksmīgo būvniecības projekta pārvaldību, norādot, ka pārskata periodā projektam par jauna cietuma būvniecību Liepājā piešķirtais finansējums ir izlietots atbilstoši mērķim un plānotajām projekta aktivitātēm, kā arī termiņi projekta realizācijā nav kavēti. Tomēr VK ir konstatējusi arī dažus trūkumus projekta personāla un risku vadības īstenošanā.

Ņemot vērā minēto, Kronbergs uzsver, ka turpmākajā būvniecības procesā konstatētie trūkumi tiks novērsti. TM ņems vērā VK ieteikumus un izstrādās labai praksei atbilstošus, nozares vajadzībām piemērojamus projektu vadības principus. Savukārt turpmākais būvniecības process tiks organizēts tikpat veiksmīgi kā projektēšanas posms - ievērojot noteiktos termiņus un īstenojot visas plānotās aktivitātes.

Jau ziņots, ka VK saskata trūkumus jaunā Liepājas cietuma būvniecības projekta vadībā, kas varētu radīt riskus nākotnē, norādīts finanšu revīzijā par 2015.gadu.

Pārskata periodā projektam par jauna cietuma būvniecību Liepājā piešķirtais finansējums ir izlietots atbilstoši mērķim un plānotajām projekta aktivitātēm, kā arī termiņi projekta realizācijā nav kavēti. Tomēr revīzijā ir konstatēti vairāki trūkumi projekta vadībā - projekta personāla un risku vadības īstenošanā -, kas nākotnē varētu radīt risku lielo un vērienīgo ieslodzījuma vietu būvniecības projektu efektīvai pārvaldībai, negatīvi ietekmējot arī minētajam mērķim piešķirtā finansējuma izlietojumu, norāda VK.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)